Πέμπτη 29.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η «βόμβα» Μπετσιμέα και τα σενάρια για τον δήμο

22.04.2019 /

Του Χρήστου Κοντού

Τρικυμία στα… λιμνάζοντα νερά των δημοτικών εκλογών στο δήμο Τρικκαίων έφερε η αποκλειστική είδηση της ιστοσελίδας του Ενεργού Πολίτη www.energospolitis.gr, η

νέα υποψηφιότητα αυτή του καρδιολόγου Στέλιου Μπετσιμέα, που έρχεται να ανατρέψει καταστάσεις και να κάνει όνειρο… ανοιξιάτικης νυχτός την επιθυμία του σημερινού δημάρχου να πάρει τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή.

O γνωστός στα Τρίκαλα καρδιολόγος μιλώντας στον «Ε.Π.», δήλωσε πως «θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητά του» και πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα στις επόμενες η μέρες θα καλέσει συνέντευξη τύπου να το ανακοινώσει επισήμως.

Ο συνδυασμός που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ανεξάρτητος και θα είναι ένας συνδυασμός προσωπικοτήτων, για τον οποίο έχουν ήδη γίνει επαφές και ο χρόνος για την κατάρτισή του, σύμφωνα με τον γιατρό, είναι αρκετός.

Όλα μέχρι εδώ θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι απολύτως λογικά, αλλά όμως πως μπορεί ο γιατρός να καταρτίσει συνδυασμός σε λιγότερο από δυο εβδομάδες; Αυτό σημαίνει πως έχει τουλάχιστον ένα μεγάλο τμήμα του έτοιμο, άρα γινόταν απόλυτα παρασκηνιακά και μυστικά οι επαφές και οι διαβουλεύσεις. Κατά πολλούς, πιθανόν έχει έρθει σε συμφωνία με όσους είχε κλείσει ο Χρήστος Κρητικός και λόγω των πιέσεων και των απειλών που δέχονται όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε… «αντάρτικα» ψηφοδέλτια της Ν.Δ. όπως αυτό του κ. Μητσιούλη που έκανε και καταγγελίες, να μην ανακοίνωσε σε κανέναν την κάθοδό του.

Επίσης η άλλη άποψη είναι πως τελικά θα κάνει πίσω μιας και είναι σχεδόν αδύνατο σε τόσο λίγο χρόνο να βρει τουλάχιστον 45 υποψηφίους.

Το σίγουρο είναι πως στην προσπάθεια του αυτή, θα βρει πολλούς συμπαραστάτες στο χώρο της Ν.Δ. και ειδικά στους εν δυνάμει… υποψηφίους βουλευτές.

Η γκέλα Παπαστεργίου

Για όσους μελετούν τα της… αξιωματικής αντιπολίτευσης, η σύμπλευση και ο εναγκαλισμός του δημάρχου με τον Μικέλη Χατζηγάκη, την ίδια ώρα που είναι γνωστό πως στηρίζει τον Θανάση Λιούτα (ελέω Λέγκα δεν μπορεί να κάνει κιχ), έχει βάλει αυτομάτως όλους τους άλλους υποψηφίους απέναντι… Ετσι το 5,92% που πήρε τη πρώτη Κυριακή ο Δημήτρης Χατζηγάκης που βγήκε και επίσημα και στήριξε Παπαστεργίου (όλοι υποπτεύονται τι θα γίνει τη δεύτερη Κυριακή), όχι απλά εξανεμίστηκε αλλά αρχίζει και μετράει αρνητικά.

Επίσης ο κ. Μπετσιμέας απευθύνεται ηλικιακά στον ίδιο κόσμο, αλλά και λόγω επαγγέλματος στην αστική τάξη της πόλης.

Ο Μητσιούλης

Ακάθεκτος και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχοντας στη φαρέτρα του δυνατά ονόματα συνεχίζει ο Γιώργος Μητσιούλης, που πνέει μένεα κατά του δημάρχου, μιας και οι απειλές σε υποψηφίους συμβούλους του συνεχίζονται. Το σίγουρο είναι πως θα καρπωθεί ένα μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας της Ν.Δ. στον Παπαστεργίου, άρα το 4.22% των περασμένων εκλογών θα γίνει πολύ υψηλότερο.

Ο Τσιγάρας

Μπορεί να έχει καταλαγιάσει η σκόνη… αλλά και ο ίδιος να μην επιθυμεί μεγάλη προβολή, την οποία θα την επιδιώξει με την κατάθεση του συνδυασμού, είναι ο Σπήλιος Τσιγάρας, που ασφαλείς πληροφορίες τον θέλουν να είναι κοντά στον μαγικό αριθμό των 45 συμβούλων. Μένει να δούμε τα ονόματα και τι τελικά… ποσοστό θα πιάσει.

Η Χρυσή Αυγή

Οποιος θέλει έξω από το κάδρο τούτον τον δημοτικών εκλογών την Χ.Α…. μάλλον πλανάται πλάνη οικτρά… Οι πληροφορίες (τις οποίες έχουμε ξαναγράψει), θέλουν να είναι έτοιμο το ψηφοδέλτιο εδώ και αρκετό καιρό το οποίο θα γίνει γνωστό με την κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο, το μόνο που μέχρι τώρα φρενάρει το όλο εγχείρημα είναι η χρηματοδότησή του.

Η κατακλείδα

Εάν όλα τα παραπάνω λάβουν σάρκα και οστά, το μόνο που έχει να κάνει κανείς, είναι να γελά με τις δηλώσεις κάποιων αντιδημάρχων και συμβούλων του Παπαστεργίου που βλέπου νίκη από την πρώτη Κυριακή και μάλιστα με ποσοστά άνω του 60%.