Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η ταινία “Trumbo” στον Δημοτικό Κινηματογράφο

09.03.2016

Από την Πέμπτη θα προβάλλεται

στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,

η ταινία Trumbo

Ώρες προβολών καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 20.00 & 22.15

Την Κυριακή μια προβολή, στις 20.00.

Γενική είσοδος 5 €, φοιτητικά –μαθητικά -ανέργων 4 €,

Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20090,

facebook/Δημοτικός Κινηματογράφος Τρικάλων

Κοινωνική Εποχής 124΄

Υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου – Bryan Cranston
Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού ρόλου σε Δράμα – Bryan Cranston
Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου – Helen Mirren
Υποψηφιότητα για 3 βραβεία της Ένωσης Ηθοποιών (Α’ ανδρικού ρόλου για τον Bryan Cranston, Β’ γυναικείου ρόλου για την Helen Mirren και Καλύτερο Καστ)

Το 1940, o Dalton Trumbo (Bryan Cranston) είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους σεναριογράφους του κόσμου. Θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του Χόλιγουντ και είναι ένας ακτιβιστής που υποστηρίζει τα εργατικά συνδικάτα, την ισοτιμία στους μισθούς και τα πολιτικά δικαιώματα. Όταν καλείται στο δικαστήριο μαζί με άλλους συναδέλφους του για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Ενεργειών, ο Trumbo αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις και καταλήγει σε μια ομοσπονδιακή φυλακή, ενώ εξασφαλίζει την αιώνια έχθρα της ισχυρής αντικομμουνίστριας κοσμικογράφου Hedda Hopper (Helen Mirren).
Για τα επόμενα 13 χρόνια, όλα τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ αρνούνται να προσλάβουν τον Trumbo από φόβο μήπως συνδεθούν με τις ριζοσπαστικές πολιτικές του αντιλήψεις. Ο Trumbo αναγκάζεται να πουλήσει το σπίτι του, ενώ οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι γείτονες τον αποφεύγουν.
Ο Trumbo όμως δεν πτοείται και συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει σενάρια, είτε χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο είτε με την υπογραφή άλλων σεναριογράφων. Καταφέρνει να κερδίσει 2 Όσκαρ, για το The Brave One και το Roman Holiday (το οποίο του απονεμήθηκε μετά θάνατον, αφού το είχε υπογράψει ο Ian McLellan Hunter).

ΚΡΙΤΙΚΕΣ: Ένας αντικαθεστωτικός σεναριογράφος, η όμορφη σύζυγος, η πεισματάρα κόρη, η εκδικητική κοσμικογράφος, μεγάλα αφεντικά και κυνηγημένοι αριστεροί, ο λιγόψυχος Έντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον και ο θρασύς Κερκ Ντάγκλας συνθέτουν μια κατά βάση δυσάρεστη ιστορία που ο σκηνοθέτης Τζέι Ρόουτς αφηγείται ευχάριστα, έχοντας τον Μπράιαν Κράνστον του «Breaking Bad», στο πραγματικό του ντεμπούτο στο σινεμά, εντυπωσιακά συγκεντρωμένο, διάφανο, σαρωτικό. Θ. Κουτσογιαννόπουλος-Lifo

Πνευματώδης, υποβλητικός, συγκινητικός και ανθρώπινος ο Bryan Cranston προσεγγίζει με δυναμισμό τον Τράμπο, αποτυπώνοντας τόσο τις ευάλωτες, όσο και τις πιο αστείες στιγμές του με τρόπο εξαιρετικά συγκινητικό. … ίσως για την καλύτερη ερμηνεία της πεντάδας του Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου.” Cinepivates

ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

CINE –ΜΥΛΟΣ

στο Μύλο Ματσόπουλου

Τηλ. 24310 20090

facebook/Δημοτικός Κινηματογράφος Τρικάλων

από Πέμπτη

Trumbo

Πνευματώδης, υποβλητικός, συγκινητικός και ανθρώπινος ο Bryan Cranston

προσεγγίζει με δυναμισμό τον Τράμπο (Υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου)

20.00 & 22.15. Την Κυριακή μια προβολή, στις 20.00.

Γενική είσοδος 5 €, φοιτητικά –μαθητικά- ανέργων 4 €,