Τρίτη 18.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

H RUTH TAFEBE στον «Μανδραγόρα»

23.02.2016

Ruth Tafebe Band Live
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016
Μανδραγόρας μουσικό στέκι

Είσοδος: 5 €
Δωρεάν για τους κατόχους της Κάρτας Καλλιτεχνών του Μανδραγόρα
H Ruth Tafebe Band έρχεται την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο μουσικό στέκι Μανδραγόρας και υπόσχεται να μας ξεσηκώσει με τους δυνατούς afro beat ρυθμούς της!

Συνδυάζοντας εξαιρετικά φωνητικά, ξέφρενους ρυθμούς, διαφορετικές κουλτούρες, ένταση και ενέργεια με πρωτοφανή τρόπο δημιουργεί στην καρδιά του χειμώνα τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα μελωδικό καλοκαιρινό πάρτι!

Λίγα λόγια για τη Ruth Tafebe Band:
Η Ruth Tafebe, κάτοικος του κόσμου, γεννήθηκε στην Αμπιτζάν, Ακτή Eλεφαντοστού. Μεγάλωσε στο Μπουάκε και μετακόμισε στο Μονπελιέ της Γαλλίας στα 15 της όπου ξεκίνησε τις πρώτες τις μπάντες με συμμαθητές της από το σχολείο. Τότε άρχισε να γράφει τους πρώτους τις στίχους (στα Ντιουλά και στα Αγγλικά) και επίσης εκεί δημιούργησε σχήματα όπως οι The Sun Shipp, IN Fused, Clothier K …
Το 2005 συνάντησε τον κιθαρίστα Julien Raulet, μέλος του συγκροτήματος Fanga. Μαζί ξεκίνησαν τους Afrorockerz και σε συνεργασία με τον θρύλο της Afrobeat μουσικής, τον ντράμερ Tony Allen κυκλοφορήσαν το πρώτο τους άλμπουμ «Holy Warriors».(Comet records, 2007).
Σήμερα ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Η νέα της μπάντα αποτελείται από τους Augusto Piroodda στα keyboard, Axel Gillain στο μπάσο, Jakob Warmenbol στα τύμπανα και τον Γιώτη Δαμιανίδη στην κιθάρα. Με τον τελευταίο είναι υπεύθυνοι για όλες τις νέες δημιουργίες του γκρούπ, το νέο άμπουμ των Ruth Tafebe band πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ruth Tafebe band:

Ruth Tafebe | vocals
Giotis Damianidis | guitar
Augusto Pirodda | keyboards
Petros Damianidis | bass
Iason Yeremtzes | percussion
Jakob Warmenbol | drums