Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η προσωρινή διοίκηση του Ε.Κ.Ν.Τρικάλων απευθύνει θερμό χαιρετισμό στις γυναίκες του Νομού Τρικάλων

04.03.2016

Η Προσωρινή Διοίκηση του Ε.Κ.Ν.Τρικάλων απευθύνει θερμό χαιρετισμό στις εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, γυναίκες του Νομού Τρικάλων με την ευκαιρία της 8ης Μάρτη και τις καλούν να εντείνουν τον αγώνα τους και να παραδειγματιστούν με εκείνη την μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σήμερα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, τα ίδια αιτήματα παραμένουν επίκαιρα.

Οι Ελληνίδες εργαζόμενες δέχονται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους.

Με απολύσεις ,με ανασφάλιστη εργασία ,με την εφαρμογή των πιο ελαστικών και παράνομων μορφών απασχόλησης, οι γυναίκες ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ είναι εκείνες που καλούνται να πληρώσουν το πιο βαρύ, ίσως, τίμημα των μνημονιακών πολιτικών.

Ακόμα και το ιερό δικαίωμα της γυναίκας στη μητρότητα –κάτι που στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρείται δεδομένο, προστατεύεται αλλά και ενισχύεται – στην Ελλάδα είναι ακόμα αίτημα που προσπαθούν οι γυναίκες να υπερασπιστούν.

Το Ε.Κ.Ν.Τ. τοποθετεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα την πλήρη και ουσιαστική ισότητα ανδρών – γυναικών στην οικογένεια, στη δουλειά, στις αμοιβές, στην μόρφωση, στην εξέλιξη.

Ημέρα μνήμης λοιπόν η 8η Μάρτη, όχι εορτής.

Με την ελπίδα πως κάποια μέρα οι γυναίκες θα αντιμετωπιστούν σε κάθε γωνιά της γης όπως αξίζει σε μία σύζυγο και εργαζόμενη μητέρα.