Πέμπτη 09.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η δημοτική αρχή Φαρκαδόνας κάνει το λαό να πει “το νερό – νεράκι”

15.04.2016

ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ στηρίζεται από το ΚΚΕ)

Με αυξήσεις φωτιά 33% που επιβάλει στα τιμολόγια του νερού η  δημοτική αρχή Φαρκαδόνας κάνει τους φτωχούς αγρότες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους να πουν “το νερό – νεράκι”.

Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, προχωράει και στο κόψιμο της παροχής νερού σε όσους έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που οι μικροί και φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι που αποτελούν την πλειοψηφία των δημοτών της Φαρκαδόνας χτυπιούνται ανελέητα από την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., καθώς:

         Οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές για το σύνολο των προϊόντων που παράγουν.

        Τα  αγροτοεφόδια είναι πανάκριβα δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στο ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

        Το κράτος τους χρωστάει «ένα κάρο» από επιδοτήσεις, ενισχύσεις  επιστροφές φόρου, αποζημιώσεις.

        Η κυβέρνηση, με το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, ετοιμάζει μια νέα, ακόμα πιο σκληρή, επίθεση στις τσέπες τους.

Τα ίδια με τους μικρομεσαίους αγρότες βάσανα βιώνουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής που πλήττονται από την άγρια φορολογία και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

         Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει στο λαό της Φαρκαδόνας την αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής, που χρησιμοποιεί ένα κοινωνικό αγαθό όπως το νερό –  και άλλες δημοτικές υπηρεσίες-  ως ακριβό εμπόρευμα, φορτώνοντας στο λαό  νέα οικονομικά βάρη.

Τα “επιχειρήματα” του δημάρχου ότι «μπαίνουμε οικονομικά μέσα», «θα μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα» κ.α., αποδεικνύονται πολύ φτηνά και  δεν μπορούν ν’ αποτελούν εκβιασμό προς τους δημότες. Τις ευθύνες για την κακή οικονομική κατάσταση ο κ. δήμαρχος να τις αποδώσει εκεί που ανήκουν: Στο κράτος και τις κυβερνήσεις του για την υποχρηματοδότηση των δήμων και στις πολιτικές της τωρινής, όπως και των προηγούμενων Δημοτικών αρχών, που δεν διεκδικούν ούτε καν αυτά τα λίγα που δικαιούνται απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Καλούμε τους δημότες μέσα από τους φορείς, τους Αγροτικούς συλλόγους και άλλα σωματεία, με την πάλη τους να επιβάλλουν στην δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφαση για αύξηση της τιμής του νερού και το κόψιμο των παροχών του.

Να διεκδικήσουν μαζί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ:

►  Καμιά διακοπή νερού σε λαϊκές οικογένειες και σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους για

ανεξόφλητους λογαριασμούς

► Μείωση των τιμολογίων κατά 50% με προοπτική την ελαχιστοποίησή του για τις οικιακές

καταναλώσεις.

►  Να καταργηθεί το τέλος επανασύνδεσης σε όσους καταναλωτές έγινε διακοπή.

► Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στο νερό και την αποχέτευση τουλάχιστον σε ότι αφορά την οικιακή κατανάλωση