Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η Αραβική …. άνοιξη….

29.02.2016

Εδώ και μερικά χρόνια ξεκίνησαν ορισμένοι πόλεμοι στην Μέση ανατολή και στη Βόρειο Αφρική, που ανέτρεψαν καθεστώτα, που σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες αθώους πολίτες, που εξαφάνισαν πολυχρόνιες ηγεσίες, οι οποίες κρατούσαν την περιοχή σε ηρεμία και είχαν μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στις συγκεκριμένες χώρες αλλά και στην Ευρώπη. Αυτές οι εγκληματικές επιλογές πήραν ονομασίες όπως «Αραβική ¨Άνοιξη», «Η Επανάσταση του Γιασεμιού». Έτσι περνούσαν στον κόσμο όλο την εντύπωση πως πρόκειται για κινήματα που θα φέρουν ευημερία και Δημοκρατία στις περιοχές αυτές.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα ήταν οδυνηρά και καταλυτικά για την Ευρώπη. Βέβαια αυτοί οι πόλεμοι δεν ξεκίνησαν μόνοι τους αλλά σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με τις ευλογίες και την συμπαράσταση των Μεγάλων Δυνάμεων. Οι αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών και των Ευρωπαίων ανέτρεψαν του Καντάφι και έφεραν το χάος στη Λιβύη. Οι Τζιχαντιστές κατέλαβαν ένα μέρος της χώρας αυτής και απειλούν, από εκεί να καταστρέψουν την Ευρώπη. Το ίδιο παιχνίδι παίχθηκε και στο Ιράν με την απομάκρυνση του Σάχη, στο Ιράκ με την ανατροπή του Σαντάμ και στην Συρία με την απόπειρα απομάκρυνση του Ασάντ και την ίδρυση του απάνθρωπου Ισλαμικού κράτους.

Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί των Ισχυρών, οι αλλαγές στα υπάρχοντα σύνορα και τα οικονομικά συμφέροντα για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου των περιοχών άναψαν την φωτιά του πολέμου στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. Υποστηρίχθηκαν απάνθρωπες Ισλαμιστικές και ακραίες οργανώσεις όπως το ISIS και ισχυρίζονται, ακόμα και τώρα, πως έφεραν την Αραβική… Άνοιξη! Έτσι σήμερα, οι αρχιτέκτονες….της καταστροφής, βομβαρδίζουν τις περιοχές αυτές και σκοτώνουν άμαχο πληθυσμό και αναγκάζουν τους πολίτες να εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις χώρες τους και να τους εκμεταλλεύονται οι δουλέμποροι και οι διακινητές.

Η Ευρώπη καίγεται… από το μεγάλο ρεύμα της Μετανάστευσης και της Προσφυγιάς και με σπασμοδικές κινήσεις επιρρίπτει ευθύνες στην Ελλάδα για τα όσα θλιβερά γίνονται. Δεν έχει πρόγραμμα αντιμετώπισης της κατάστασης και με μονομερής ενέργειες υψώνει τείχη ντροπής και απανθρωπιάς. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος τόσο καλύτερα για όλους.

Πάντως οι Έλληνες, παρά το γεγονός ότι περνούν τις πιο δύσκολες μέρες των τελευταίων δεκαετιών, σ’ αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους δίνουν ό,τι μπορούν. Μια κουβέρτα για να ζεσταθούν, ένα μπουφάν για να αποφύγουν τις βροχές, ένα πιάτο φαγητό και ένα μπουκάλι νερό. Και όλα αυτά γιατί οι ίδιοι πλήρωσαν πολύ ακριβά τον ξεριζωμό της Μικράς Ασίας και την Μετανάστευση στα νεώτερα χρόνια.

Τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλονίζονται και οι διακηρύξεις της για Αλληλεγγύη, Δημοκρατία, Ισότητα, Ανθρωπιά και Πολιτισμό αμαυρώνονται καθημερινά. Εάν ως τις επτά Μαρτίου δεν πάρει σωστές αποφάσεις τα πάντα μπορούν να συμβούν, γιατί ο πεινασμένος, ο δυστυχισμένος και ο ξεριζωμένος δεν την υπολογίζει την ζωή του και μπορεί να κάνει πολλά.

Μακάρι οι Ισχυροί της Γης να αντιληφθούν τα λάθη που έκαναν στις περιοχές αυτές και να σταματήσουν τους πολέμους. Η Ειρήνη θα απαλύνει πολλά.

Πάντως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.