Τρίτη 27.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων

04.10.2017

HΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ»

Στα πλαίσια της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες-δράσεις. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με ευχαρίστηση και προθυμία.
Αρχικά όλοι μαζί, μαθητές και καθηγητές, παρακολούθησαν μια ομιλία-παρουσίαση από τον εκπρόσωπο του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων για τη σημασία της ποδηλασίας στη ζωή μας. Επίσης, τα παιδιά παρακολούθησαν ένα βίντεο σχετικό με την ποδηλασία από την ομοσπονδία της Κύπρου.
Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και ο καθένας εντάχθηκε στην ομάδα της αρεσκείας του (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλλεϋ) και ανάλογα με τη δραστηριότητα την οποία επιθυμούσε περισσότερο να υλοποιήσει. Υπήρξαν και μαθητές που πήραν μέρος σε περισσότερες από μία δράσεις.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας είναι οι ακόλουθες:
 Δύο γυμναστές από το Γυμναστήριο My Gym παρουσίασαν δύο σαραντάλεπτα προγράμματα, ένα πρόγραμμα zumba κι ένα κυκλικό πρόγραμμα (strong)
 Διεξήχθησαν τρεις αγώνες ποδοσφαίρου, δύο αγώνες καλαθοσφαίρισης και δύο αγώνες πετοσφαίρισης
 Τουρνουά σκακιού
 Δύο αγώνες ping-pong 2Χ2 και δύο αγώνες 1Χ1
 Ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής
 Εικαστικά (Ζωγραφική με θέμα τον αθλητισμό)
 Στην αίθουσα προβολών προβλήθηκε ταινία με θέμα τον αθλητισμό και το Ολυμπιακό Ιδεώδες
 Στην βιβλιοθήκη έλαβαν μέρος διάφορες δραστηριότητες, καθώς και προβολή μικρών βίντεο σχετικών με την ημέρα.

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή. Ας μην ξεχνάμε ότι η άθληση είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ποδηλατικό Σύλλογο Τρικάλων και το Γυμναστήριο Μy Gym για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Εργοστάσιο Γάλακτος «Τρίκκη» για την προσφορά του στο σχολείο μας στα πλαίσια της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Η Διευθύντρια

Τσιοτινού Αθανασία