Τετάρτη 08.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ημέρα μνήμης και τιμής για τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

26.10.2018

«Η Ελλάδα έπεσε. Αλλά υπάρχουν πτώσεις ταπεινές και πτώσεις μεγαλοπρεπείς. Υπάρχουν πτώσεις, οι οποίες καταπλήσσουν και αντιστοιχούν προς τη μεγαλύτερη νίκη. Η Ελλάδα έδωσε στον πόλεμο τη στροφή, άλλαξε το ρεύμα του, κατέλυσε το αήττητο των δυνάμεων του Άξονα, ξύπνησε τις ψυχές των ανθρώπων».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η θεολόγος Βασιλική Ζάχου, στην καθιερωμένη εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου που διοργάνωσε χθες το μεσημέρι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως «ο Ελληνικός λαός κατά την περίοδο της Κατοχής όχι μόνο δεν έσκυψε το κεφάλι, αλλά με την οργανωμένη δράση του δημιούργησε την πιο δυναμική και αποτελεσματική αντίσταση στην Ευρώπη. Υποχρεώνει το Γερμανικό στρατηγείο να διαθέσει 18 μεραρχίες για να κρατήσει την κατάσταση. Αποσύρει αυτές τις δυνάμεις από τα φλεγόμενα μέτωπα που σ’ όλο τον κόσμο έχει ανοίξει κι έτσι βαδίζει προς την τελική ήττα και καταστροφή του».

Σήμερα δεν αντιμισούμε, δεν εχθρευόμαστε στους απογόνους, αναγνωρίζουμε και τιμούμε τις εξαιρέσεις. Απλώς χρειάζεται σε μας, να θυμόμαστε το παρελθόν μας για να βαδίζουμε ζωντανοί στο παρόν και στο μέλλον μας».

Καταλήγοντας σημείωσε πως «τελικά, με αφάνταστους αγώνες, με μάχες, με βάσανα, με άφθονο αίμα, κερδίσαμε τη λευτεριά μας. Μια λευτεριά με βαρύτατο τίμημα. Την πληρώσαμε πανάκριβα. Δε μας τη χάρισαν. Την κερδίσαμε με το αίμα μας. Γι’ αυτό μας αξίζει να είμαστε ελεύθεροι».