Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ημέρα μνήμης για τα 99 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

20.09.2021 /

Με θεία δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Μικρασιατικής καταστροφής στην Πλατεία Συνοικισμού, η Εύξεινος λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών τίμησε στα Τρίκαλα την θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Στα ιστορικά γεγονότα της εποχής αναφέρθηκε στην ομιλία της η εκπαιδευτικός κ. Ηλιάδου ενώ αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των αρχών της πόλης και των φορέων κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο που τα τελευταία χρόνια κοσμεί την πλατεία.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον εθνικό μας ύμνο που έψαλαν οι παρευρισκόμενοι.

Μήνυμα Αγοραστού

«99 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που  κορυφώθηκε με την εθνική τραγωδία της καταστροφής της Σμύρνης.

Όσο υπάρχει ιστορική μνήμη, υπάρχει ελπίδα. Τα έθνη που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους, είναι καταδικασμένα να την ξαναζήσουν.

Υποκλινόμαστε στους Έλληνες της Μικράς Ασίας που με το πρωτοπόρο πνεύμα και  την στέρεα παιδεία τους αποτέλεσαν δύναμη επιβίωσης, δημιουργικής ανατροπής  και ανάπτυξης με βαθύ αποτύπωμα στις τέχνες, τα γράμματα, τις επιστήμες, την επιχειρηματικότητα και την πολιτιστική  κληρονομιά της Ελλάδας»