Τρίτη 14.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ηλίας Βλαχογιάννης: Βαρύτατο πλήγμα στις διμερείς σχέσεις, το τραγικό συμβάν στο Αργυρόκαστρο

29.10.2018

Το θλιβερό περιστατικό της δολοφονίας του Έλληνα Ομογενή από τις επιλεκτες δυνάμεις της Αλβανικής Κυβέρνησης στο Αργυροκαστρο,, ανήμερα της εθνικής επετείου του ιστορικού ΟΧΙ, λυπησε βαθυτατατα τον Ελληνικό λαό και επέφερε βαρύτατο τραύμα στις Ελληνοαλβανικες σχέσεις.

Το τραύμα αυτό έγινε βαθύτερο, ύστερα από τις αψυχολόγητες και ακατανόητες δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ραμα, που μίλησε για τρελλο – εξτρεμιστη και αναγκαία δράση της Αστυνομίας του….

Ας υποθέσουμε ότι επρόκειτο  για “εξτρεμιστη” και “ψυχικά φορτισμένο” , αν και από τα μέχρι τώρα ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΔΕΝ προκύπτει κάτι τέτοιο , σε ποιο μέρος του κόσμου, επιφυλάσσουν τέτοια μεταχείριση;

Καθήκον μιας “νομω κρατουσης πολιτείας”, είναι η σύλληψη του οποιου  παρανομουντος και η παραπομπή του στον φυσικό του δικαστή και όχι “η εν ΨΥΧΡΏ  εκτέλεση του”…..

Το θεσμικό έλλειμμα της Αλβανικής Δημοκρατίας, είναι πλέον εμφανές…. Απαιτούνται εμπρακτες αποδείξεις λειτουργίας του Κράτους Δικαίου, με αντικειμενική ανεξάρτητη έρευνα των ιδιαίτερων συνθηκών του ατυχους συμβάντος και παραπομπή σε δίκη των ηθικών και πραγματικών αυτουργων της αποτροπαιης πράξης.

Ιδιαίτερα εμάς τους Τρικαλινους , η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού Έντι Ραμα μας λυπεί βαθύτατα, γιατι τον φιλοξενησαμε στην πόλη μας σα δήμαρχο Τιράννων και του παρειχαμε όλες τις διευκολυνσεις με τους εδώ ομοεθνεις του….

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης,

πρ. Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων,

Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.