Τρίτη 04.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η ζάπλουτη 88χρονη και η …«απαγωγή» με λιμουζίνα

26.01.2019

Άνω – κάτω η Αυστρία μετά την «εξαφάνιση» της ηλικιωμένης, η οποία συνδέεται με μία αμύθητη περιουσία…

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, «διεθνούς» χαρακτήρα, στήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Αυστρία μετά την «απαγωγή» ζάπλουτης 88χρονης στα ουγγρο-αυστριακά σύνορα. Σήμερα, όμως, σήμανε λήξη συναγερμού.

Η ηλικιωμένη είχε θεαθεί να επιβιβάζεται σε λιμουζίνα, συνοδευόμενη από δύο άνδρες, ενώ περπατούσε σε δρόμο του Άιζενστατ, στα σύνορα με την Ουγγαρία, προκαλώντας την ανησυχία των δικών της.

Η εξαφάνιση της μητέρας του Στέφαν Οτρουμπάι, του διαχειριστή της περιουσίας του ουγγρικού οίκου των Εστερχάζι, πυροδότησε φόβους για «απαγωγή».

Ωστόσο, η 88χρονη εμφανίστηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στην αστυνομία του Τιρόλου, στη δυτική Αυστρία, και υποστήριξε ότι «επιβιβάστηκε εκουσίως» στη λιμουζίνα, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές. Οι συνοδοί της έδωσαν επίσης κατάθεση στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Heute, η ηλικιωμένη μετέβη στο σπίτι της κόρης της στο Κιτζμπούχελ, στο Τιρόλο, λόγω μιας «οικογενειακής υπόθεσης».

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται για ριχθεί φως στις «ακριβείς συνθήκες» υπό τις οποίες εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.