Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η Βουλγαρία ανακάλυψε το Bitcoin και αποπληρώνει μέρος του εθνικού χρέους της

12.12.2017 /

Το bitcoin συνεχίζει να καλπάζει και μετατρέπει σε ζάπλουτο όποιον είχε νου και φρόνηση να ασχοληθεί στα σοβαρά μαζί του και να επενδύσει στην… αυγή του.

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο ηλεκτρονικού συναλλάγματος, το Coinbase, ένα Bitcoin αξίζει σήμερα (σήμερα όμως!) 14.182 ευρώ (16.699 δολάρια), ανεβαίνοντας μάλιστα μέσα σε έναν μήνα 6.000 ευρώ.
Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη του πολιτικού κόσμου της χώρας όταν ανακάλυψαν πως η Βουλγαρία έχει τόσο απόθεμα από Bitcoins που μπορεί να αποπληρώσει το 18% του εθνικού της χρέους των 14 δισ. ευρώ! Και πώς το ανακάλυψαν;

Η συλλογή των ψηφιακών νομισμάτων είχε κατασχεθεί σε μια μεγάλη επιχείρηση κατά της διαφθοράς στη χώρα.

 

Μια έρευνα του Southeast European Law Enforcement Centre into Alleged Customs Fraud, μιας κοινής πρωτοβουλίας για τις τελωνειακές απάτες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τον Μάιο του 2017, συνέλαβε μια σπείρα οργανωμένου εγκλήματος που είχε στην κατοχή της το απίστευτο ποσό. Και για να είμαστε ακριβείς, 213.519 Bitcoins! Τον Μάιο ο θησαυρός άξιζε 424 εκατ. ευρώ, σήμερα όμως έχει αγγίξει τα 2,5 δισ. ευρώ και συνεχίζει να καλπάζει.

Το ερώτημα που ανακύπτει τώρα είναι αν θα τα εξαργυρώσει άμεσα η Βουλγαρία για να ελαφρύνει το εθνικό της χρέος ή αν θα περιμένει ώστε να το αποπληρώσει όλο και να βγάλει και κέρδος; Δεδομένης φυσικά της συνεχιζόμενης ανοδικής πορείας του Bitcoin, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα…

economy365.gr