Σάββατο 23.03.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η μεγάλη προσέλευση σημάδεψε τις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς στα Τρίκαλα

12.11.2017

Η μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της Κεντροαριστεράς στα Τρίκαλα, που ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμη και των αισιόδοξων που μετέχουν στο εγχείρημα σε τοπικό επίπεδο, αξίζει να επισημανθεί, όχι μόνο γιατί δίνει μια δυναμική στον νέο πολιτικό φορέα, αλλά και γιατί εγγυάται σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία – και κυρίως την ενότητα – για την επόμενη μέρα.
Δεν ήταν μόνο ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που προσήλθε στις κάλπες (ξεπέρασε κατά πολύ τους 1.500), αλλά κυρίως η σύνθεση αυτών που έδωσαν τον «παρών». Πέραν των γνωστών ιστορικών μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σαφώς διακριτή ήταν και η παρουσία νέων πολιτών ακόμη και κάτω των 30 ετών. Γεγονός που δείχνει ότι ο νέος πολιτικός φορέας βρίσκει ανταπόκριση και σε γενιές που σήμερα θεωρούνται «απολίτικες» και σίγουρα προσδίδει μια νέα δυναμική στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Την ικανοποίησή της, τόσο για την προσέλευση, όσο και για την ομαλότατη διαδικασία εξάλλου δεν έκρυψε και η υπεύθυνη για το Νομό Τρικάλων κ. Λώρεν Κασσοπούλου που μας δήλωσε ότι «αυτή η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου θα δώσει μεγάλη δυναμική στο εγχείρημα και αποτελεί εγγύηση για την ενότητα του χώρου της Κεντροαριστεράς».
Πρόσθεσε δε ότι σε επίπεδο Νομού Τρικάλων όλα κύλησαν ομαλά, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχη μεγάλη προσέλευση υπήρξε και στα εκλογικά τμήματα την Καλαμπάκας, της Πύλης, του Ριζώματος, των Ταξιαρχών, της Φαρκαδόνας και του Βαλτινού.
Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των εννέα υποψηφίων (Νίκου Ανδρουλάκη, Kωνσταντίνου Γάτσιου, Φώφης Γεννηματά, Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργου Καμίνη, Γιάννη Μανιάτη, Απόστολου Πόντα, Γιάννη Ραγκούση, και Δημήτρη Τζιώτη, με αλφαβητική σειρά) θα εκλεγεί ο επικεφαλής από τον πρώτο γύρο εφόσον συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Εάν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά, και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.