Κυριακή 19.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η Κατερίνα Παπακώστα φάνηκε αντάξια της εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης

13.02.2021 /

Η κοινοβουλευτική συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ήταν από τις εκτενέστερες εντός του Κοινοβουλίου, μετά τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα- Παλιούρα, αν και νέα Βουλευτής, ορίστηκε Εισηγήτρια του εμβληματικού Νομοσχεδίου, αντικρούοντας όλη την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης καιλαμβάνοντας επάξια τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτωνκας. Κεραμέως, αλλά και του Υφυπουργού κ. Συρίγου.

Ορισμένα από τα βασικά σημεία της ομιλίας της Βουλευτή:

«Με πολύ μεγάλη προσοχή άκουσα όλους τους ομιλητές, όλους τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους και παρακολούθησα επισταμένως, όλη τη δημόσια συζήτηση και διαπίστωσα, πως είναι κρίμα η Αντιπολίτευση να μην συνεισφέρει σε έναν γόνιμο διάλογο, γιατί για εμάς η Παιδεία μας, απαιτεί εθνική συναίνεση.

Δυστυχώς, νιώθω, όπως φαντάζομαι και ο Ελληνικός λαός που παρακολουθεί, ότι για ακόμα μια φορά οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων.

Ακούστηκαν πραγματικά, ακραίες εκφράσεις μέσα σε αυτόν τον χώρο. Ακούσαμε να ισχυρίζεστε ότι «είμαστε στη Βουλή της δεκαετίας του ’60, όπου συζητάμε για χωροφύλακες στα Πανεπιστήμια, για χαφιεδισμό, για παρακολούθηση, για καταγραφή των συστημάτων επικοινωνίας και για εφαρμογή του δόγματος Νόμος και Τάξη στα Πανεπιστήμια. Μέγα λάθος κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Όπως η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, έτσι κι εμείς σπουδάσαμε στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τα τιμάμε, νομοθετώντας για την ριζική αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος, ώστε να απαλλαγεί από τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες δεκαετιών που την ταλανίζουν. Κύριο μέλημά μας είναι, να εξασφαλίσουμε στο διδακτικό – ερευνητικό προσωπικό, στους φοιτητές, στην επιστήμη, τα Πανεπιστήμια που τους αξίζουν!»

Επιπλέον, οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν αρκετά, όταν η κα. Παπακώστα – Παλιούρα διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Βερναρδάκη, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι νομοθετεί στη βάση4 περιστατικών ανομίας εντός των ΑΕΙ για την περίοδο από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2020, καταθέτοντας στα πρακτικά έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η κα. Παπακώστα – Παλιούρα, κατά την δευτερολογία της απέδειξε πως στο εν λόγω έγγραφο, αναγράφονταν ξεκάθαρα όχι 4, αλλά 206 περιστατικά ανομίας (εκτων οποίων τα 18 σε βαθμό κακουργήματος)εντός των χώρων και στην πέριξ περιοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.Επιπρόσθετα,στο ίδιο έγγραφο αναφέρονταν επιπλέον 84 περιστατικά, τα οποία τελέστηκαν αποκλειστικά μέσα στους χώρους του ανωτέρω Πανεπιστημίου.

Η Βουλευτής έκλεισε με την εξής φράση: «Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων αυτοί που δημιουργούν τα πράγματα και εκείνοι που εμποδίζουν τα πράγματα να συμβούν… Εμείς ενσαρκώνουμε την πρώτη… Εσείς είσαστε όμηροι της δεύτερης.»