Σάββατο 02.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η φροντίδα που χρειάζεται ένας καρκινοπαθής ασθενής

01.12.2018

Η «παρηγορική αγωγή και η ανακουφιστική φροντίδα ενός καρκινοπαθούς ασθενούς τελικού σταδίου» ήταν το θέμα μιας ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργάνωσε σήμερα το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, σε συνεργασία με το τοπικό Παράρτημα της Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την ΕΣΝΕ.

Στην αμφιθέατρο του ΓΝΤ έδωσαν το παρόν επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, αλλά το θετικό είναι πως παρευρέθηκαν πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν για όλα όσα σχετίζονται με την ασθένεια.

Ομιλητές ήταν η Επιμελήτρια Α΄ Χειρουργικλης, Υπεύθυνη του Ιατρείου Μαστού στο ΓΝΤ Μαρία Καναρά, η Υπεύθυνη Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος και του Ιατρείου Οόνου του ΓΝΤ Στέλλα Ντούβλη, ο Πρόεδρος στον Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικής της ΕΣΝΕ Δ. Παπαγεωργίου, η Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Ε. Μάστορα, η Νοσηλεύτρια Μονάδας Βραχείας του ΓΝΤ Π. Καλαϊτζοπούλου, η Νοσηλεύτρια Λοιμώξεων του ΓΝΚ Β. Κουρκούνη και η Νοσηλεύτρια Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Ρ. Καραγώργου.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας συζητήθηκαν οι γενικές αρχές αντιμετώπισης του καρκινικού πόνου σε ασθενή τελικού σταδίου, η νοσηλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, τόσο από τον νοσηλευτή, όσο και από την οικογένεια.

Επίσης έγινε αξιολόγηση των αναγκών του ασθενούς στην εφαρμογή της παρηγορικής φροντίδας, ενώ έγινε και αναφορά στις εναλλακτικές θεραπείες του καρκινικού πόνου.

[fbcomments]