Τετάρτη 27.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ «ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ» ΣΗΜΕΡΑ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

14.04.2017 /

Συνοδεύοντας την περιφορά του Επιταφίου του Ι. Ν. Αγ. Βησσαρίωνος
Η Φιλαρμονική του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», όπως κάθε χρόνο, θα συνοδεύσει και φέτος τον Επιτάφιο του Ι. Ν. Αγ. Βησσαρίωνος της πόλης μας, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017.
Η ίδρυση της Φιλαρμονικής είναι συνυφασμένη με την ίδρυση του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» το 1981. Ιδρύθηκε από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Τρικάλων κ. Αναστασία Κασιώλα, με στόχο να προσφέρει στους σπουδαστές του τη δυνατότητα να διευρύνουν τις καλλιτεχνικές τους εμπειρίες και επαγγελματικές τους αναζητήσεις. Στην επιτυχημένη εξέλιξη και πορεία της συνετέλεσε η -από την ίδρυσή της και επί σειρά ετών- εξαιρετική διδασκαλία, μουσική προετοιμασία κα διεύθυνση του αείμνηστου αρχιμουσικού και μαέστρου κ. Γεώργιου Καρυδάκη.
Το «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» είναι σήμερα το μοναδικό Ωδείο στην Ελλάδα, που, χωρίς καμία επιχορήγηση ή άλλου είδους στήριξη, διαθέτει φιλαρμονική μπάντα πνευστών και κρουστών οργάνων, προσφέροντας σε όλους τους σπουδαστές του τη δυνατότητα δωρεάν σπουδής των οργάνων της φιλαρμονικής και δωρεάν διάθεσης των μουσικών οργάνωνγια την εκπαίδευσή τους.
Στην περιφορά των επιταφίων της πόλης μας, στην Φιλαρμονική συμμετέχουν και απόφοιτοι του Ωδείου, που συγκεντρώνονται ειδικά για αυτή την ημέρα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Επίσης, μέλη των Χορωδιακών Συνόλων του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» και φέτος θα ψάλλουν τα Εγκώμια στον Ι. Ν. Αγ. Βησσαρίωνος κατά την Ακολουθία του Επιταφίου.