Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η εβδομάδα που κληρώνει…  για την κεντροαριστερά

26.11.2018

Στην τελική ευθεία… για την επιλογή του υποψηφίου που όλα δείχνουν πως θα είναι ο Κωνσταντίνος Κρεμμύδας είναι ο συνδυασμός «Τρίκαλα Συμπολιτεία» που έχει προγραμματίσει συνάντηση για την ερχόμενη Πέμπτη.

Όλα αυτά βέβαια εκτός απροόπτου και μετά από αρκετές συναντήσεις που έγιναν μέσα στην περασμένη εβδομάδα, ώστε να φτάσουν στη συνεδρίαση της Πέμπτης με όσο το δυνατόν μικρότερες πιθανότητες να κατατεθούν και άλλες υποψηφιότητες.

Παρόλα αυτά όμως ερωτηματικό παραμένει η στάση του Γιώργου Ηλιάδη, που δεν θέλει ακόμη να ξεκαθαρίσει την θέση, παρότι η κατάσταση αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δύσκολη γι’ αυτόν.

Θα υπάρξει άλλος;

Παρότι τις όποιες κουβέντες που έγιναν παρά τα τηλέφωνα και τις συναντήσεις, ο φόβος μιας υποψηφιότητας που θα τινάξει τα σχέδια Λάππα στον αέρα είναι υπαρκτός. Εξάλλου δεν είναι λίγοι εκείνη στο ΚΙΝΑΛ που πιστεύουν πως ο πρώην δήμαρχος έσυρε σκοπίμως την όλη διαδικασία μέχρι εδώ, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης.

Ο Γ. Σπαθής

Την ίδια ώρα απτόητος συνεχίζει ο τέως δήμαρχος Γιώργος Σπαθής, έχοντας μαζί του όλο και περισσότερο κόσμο που βλέπει την παράταξη Λάππα να… κλείνει προς αριστερά και πιο συγκεκριμένα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν τελικά η προσπάθεια το Γ. Σπαθή φτάσει μέχρι το τέλος της και κατέλθει στις εκλογές με πλήρη συνδυασμό, τότε τινάζεται στον αέρα κάθε εγχείρημα προσέγγισης της… κεντροαριστεράς.

Φωτιές Μπάτζιου

Στον αέρα πήγε να τινάξει κάθε συμφωνία που φαίνεται πως έκανε ο Χρήστος Λάππας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Μπάτζιος που πυροδότησε εκ νέου την κόντρα με το ΚΙΝΑΛ, προκρίνοντας τον Κ. Κρεμμύδα, έναντι του Γ. Ηλιάδη, παρεμβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στα εσωτερικά… άλλου κόμματος.

«Στα Τρίκαλα εμείς είμαστε θετικοί στην υποψηφιότητα του Κων/νου Κρεμμύδα, και είμαστε πολύ μακριά από το Γιώργο Ηλιάδη» είπε στη Λέσχη 97,6 «αφού ο Ηλιάδης που είναι γνωστός στα Τρίκαλα ως ο άνθρωπος της Φώφης Γεννηματά, δεν τον έχουμε ακούσει ποτέ δημόσια να μιλάει, είναι μια αυστηρά κομματική προσωπικότητα που εμάς δεν μας καλύπτει».
Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση αυτή, όχι μόνον έριξε λάδι στη φωτιά, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει στο εξής τις αντιδράσεις των σκληροπυρηνικών του ΚΙΝΑΛ που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, που τους αποκαλούσαν μέχρι χθες ως «Γερμανοτσολιάδες», σαν κόκκινο πανί.

Μένουμε Τρίκαλα

Βέβαια όλες αυτές οι συμφωνίες… χωρίς να υπολογίζουν κάποιοι τον ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση ακούει στην κίνηση «Μένουμε Τρίκαλα», που όχι μόνο δεν λέει να καταλαγιάσει όπως θα επιθυμούσαν πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον συνδυασμό Λάππα, αλλά δυναμώνει και μάλιστα με την διοικούσα επιτροπής της κίνησης, σε δείπνο όπου εκτός των γνωστών ονομάτων Δημήτρη Παρθένη, Χρόνη Αγορίτσα, Κώστα Ντόβα, Γιάννη Κεμανίδη, ήταν και στελέχη που στο παρελθόν πλαισίωναν άλλους συνδυασμούς.

Μάλιστα ένα εκ των γνωστών στελεχών της κίνησης, δήλωνε σε ομήγυρη πως: «Θα τρίβουν τα μάτια τους με τον συνδυασμό που θα κατεβάσουμε».

Μόνον και μόνον το γεγονός πως δύο εκ των πρωταγωνιστών της κίνησης (Αγορίτσας – Παρθένης), δεν τον έχουν σε τίποτα να σηκώσουν μπαϊράκι κόντρα στις επιλογές του κόμματος τους, αρκεί.