Τρίτη 07.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων για τη σύσκεψη για την παρέμβαση στον Δήμο Τρικκαίων

13.12.2018

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/12, μετά από κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων, ανοικτή σύσκεψη, στην οποία έγινε μια πρώτη αρχική συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες για μια μόνιμη, σταθερή και μαχητική παρέμβαση στον Δήμο Τρικκαίων, όπως επίσης για τους όρους και προϋποθέσεις για τη δημιουργία αριστερής, αντικαπιταλιστικής, δημοτικής κίνησης.

Όπως αναφερόταν και στο αρχικό κάλεσμα, αλλά και αναδείχθηκε και μέσα από τη χθεσινή σύσκεψη, είναι σαφέστατες οι δυσκολίες, που πατάνε στη κατάσταση του κινήματος, καθώς και στις πολιτικές και προγραμματικές ταλαντεύσεις τμημάτων του κινηματικού δυναμικού που υπάρχει στην πόλη μας και με το οποίο συμβαδίζουμε στους δρόμους του αγώνα.

Ωστόσο, παραμένει ακλόνητη η πεποίθησή μας, ότι μόνο με μια τέτοια πρωτοβουλία και παρέμβαση μπορεί να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες πολιτικής μάχης στις αναμετρήσεις που έρχονται.

Οι κινήσεις της αγωνιστικής πτέρυγας θα δοκιμαστούν για τη συνολική τους φυσιογνωμία, τις θέσεις που προβάλλουν και πως τις υπηρετούν με συνέπεια σε όλα τα επίπεδα, τη συμβολή τους στην οργάνωση αγώνων, τη γείωση τους με τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, την ικανότητα τους να εκφράζουν τις αγωνίες και τις ανάγκες τους κι από αυτά θα κριθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα και στο τοπικό επίπεδο.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για το άνοιγμα αυτής της συζήτησης σε όλο και ευρύτερα κομμάτια του κόσμου της εργασίας και των κινημάτων, σε αγωνίστριες κι αγωνιστές, ώστε να γίνει εφικτή η υλοποίηση μιας ουσιαστικής παρέμβασης στα δημοτικά πράγματα, με νέα ανοικτή σύσκεψη στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων