Τετάρτη 21.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στο Γυμνάσιο Πύλης

20.05.2022 /
Για δύο συνεχόμενες μέρες στο Γυμνάσιο Πύλης οι μαθητές και των τριών τάξεων ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή των εφήβων από το Κέντρο Υγείας Πύλης. Το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, αποτελούμενο από τις ΧΑΡΑ ΚΑΛΙΩΡΑ και ΒΕΣΣΕΛΑ ΓΙΑΚΙΜΟΒΑ ενημέρωσε ανά τάξη αγόρια – κορίτσια όλους μαζί, σε θέματα Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής υγείας.
“Πολλοί πιστεύουν ότι αυτά τα θέματα δεν είναι της ηλικίας των μαθητών μας. Η κοινωνία όμως καθορίζει πότε κάποιος θα ερωτευθεί ή πότε θα θελήσει να έρθει σε ερωτική επαφή;Το να έχεις ερωτικές σχέσεις στην εφηβική ηλικία είναι πολύ φυσικό στις μέρες μας, απλά οι μεγάλοι αρνούνται να το πάρουν απόφαση. Βασικές προϋποθέσεις γι’ αυτό όμως είναι να είσαι καλά ενημερωμένος και να μη φέρεσαι επιπόλαια, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να είμαστε η 3η χώρα στην Ευρώπη με τις περισσότερες εκτρώσεις σε ανήλικες κοπέλες.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Στο σχολείο είναι απαραίτητο να γίνεται ενημέρωση σεξουαλικής αγωγής, έτσι ώστε οι νέοι να είναι ασφαλείς και ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους”.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων τις ευχαριστεί θερμά.
[fbcomments]