Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κερδίζει έδαφος το σχέδιο για Grexit

30.04.2015

Στο ολλανδικό κοινοβούλιο στη Χάγη μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της διαπραγμάτεσης της Ελλάδας με τους δανειστές της, λέγοντας: «Επιδιώκουμε μία σταθερή συμφωνία που θα οδηγήσει σε μέτρα μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ, δήλωσε πως η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε έκβαση σχετικά με τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών.

Μάλιστα, σε ερώτηση αν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, απάντησε: «Εάν η ερώτηση είναι αν η Ολλανδία ή η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, τότε η απάντηση είναι “ναι”» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ακόμη ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτηση, καθώς και πως θα αποφασίσει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

Μετά τις αποκαλύψεις του Spiegel περί «non paper» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δηλώνει με νόημα: «Πάντα εξετάζουμε διαφορετικά σενάρια…» – «Δεν αρκούν μερικά μέτρα» διαμηνύει για το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας – Στις 6 Μαΐου η επόμενη καταβολή δόσης από την Ελλάδα, ύψους 200 εκατ. ευρώ

Το περιοδικό Der Spiegel έγραψε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εκπονήσει εσωτερική έκθεση («non paper») για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ερωτηθείς σχετικά, δεν το διέψευσε…

[fbcomments]