Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Gr Nanomedicine: Πλατφόρμα νανοϊατρικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα

06.07.2015

Πλατφόρμα Νανοϊατρικής, που ως σκοπό έχει τη σύνδεση των ερευνητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων που ασχολούνται με τη Νανοϊατρική με νοσοκομεία, κλινικούς γιατρούς και φαρμακοβιομηχανίες της χώρας, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

«Στόχος της νεοσύστατης ελληνικής πλατφόρμας GR Nanomedicine, που αριθμεί ήδη 70 μέλη, είναι η παραγωγή των νανοϊατρικών καινοτόμων προϊόντων να περάσει στην κλινική πράξη» εξηγεί η υπεύθυνη του Gr Nanomedicine, διδάκτωρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στη διάρκεια του διεθνούς πολυσυνεδρίου «Nanotechnology 2015», που διεξάγεται για 12η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη (4-11 Ιουλίου, ξενοδοχείο Porto Pallas), από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Στα 70 μέλη, που συνεχώς αυξάνονται, δείχνοντας και τις δυνατότητες ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων που έχει η χώρα, περιλαμβάνονται ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και φαρμακοβιομηχανίες.

«Πριν από λίγες μέρες με κάλεσαν από την Κομισιόν ως εκπρόσωπο της Ελλάδας για τη Νανοϊατρική, να παρουσιάσω τη νέα αυτή πλατφόρμα, που βρίσκεται υπό την αιγίδα του δικτύου NANONET. Το Nanonet, που δημιουργήθηκε το 2003 από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ltfn του ΑΠΘ με υπεύθυνο τον καθηγητή Σ. Λογοθετίδη, αριθμεί μέχρι σήμερα 370 ενεργά μέλη από ολόκληρο τον κόσμο, που ανταλλάσσουν καθημερινά πληροφορίες γύρω από τις Νανοεπιστήμες και τα Νανουλικά» εξηγεί η κ. Καραγκιοζάκη.

Σημειώνεται πως στις 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση των συντελεστών της πλατφόρμας.
Πηγή: www.zougla.gr