Πέμπτη 20.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκρατημένος ο Γιούνκερ για τις συνομιλίες

13.03.2015
Βρυξέλλες
Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει «μεγάλη πρόοδος» στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεργαστούν και απέρριψε το ενδεχόμενο αποτυχίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βούλησή του και την αισιοδοξία του για επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Μάρτιν Σουλτς και πριν από το τετ -α- τετ με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνοντας την φιλοευρωπαϊκή στάση του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι η Κομισιόν θέλει πάντα να έχει βοηθητικό ρόλο, αν και δεν είναι κεντρικός παίκτης στη διαπραγμάτευση.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι δεν υπάρχει μεγάλη πρόοδος, αλλά τόνισε ότι επιθυμεί να συμβάλλει για τα ζητήματα που τίθενται επί τάπητος.

Ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο αποτυχίας και κάλεσε όλους τους ευρωπαίους να συνεργαστούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς μιλά με φίλους της Ελλάδας και φιλοευρωπαίους, καθώς και επειδή υπάρχει πολιτική βούληση για την λύση αυτών των προβλημάτων.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έγνεψε καταφατικά και συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα προς το γραφείο του, χτυπώντας τον φιλικά στην πλάτη.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός θα έχει τετ -α- τετ με τον Μανώλη Γλέζο, που έχει ασκήσει κριτική στην συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους για την επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Πηγή ΔΟΛ