Σάββατο 03.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χρόνια πολλά σε πάνω από 2,2 δισεκατομμύρια μητέρες!!!

08.05.2022

Ολοι γνωρίζουν ότι η Γιορτή της Μητέρας είναι η ημέρα για να υπενθυμίσεις στη μαμά σου πόσο πολύ την αγαπάς και την εκτιμάς. Αλλά πόσοι άνθρωποι σχεδιάζουν να το κάνουν αυτό κάθε χρόνο; Ακολουθούν μερικά στοιχεία και στατιστικά για την εν λόγω γιορτή που μπορεί να σας εκπλήξουν.

Η πρώτη φορα

Η γυναίκα που πρότεινε για πρώτη φορά τη γιορτή της μητέρας το 1870 ήταν η ίδια γυναίκα που έγραψε τους στίχους του «The Battle Hymn of the Republic». Μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, η συγγραφέας Julia Ward Howe πρότεινε μια Ημέρα της Μητέρας για να αναγνωρίσει την ειρήνη και να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο. Διοργάνωσε ετήσιες εκδηλώσεις στη Βοστώνη για να τιμήσει τις μητέρες, αλλά παρά το έργο της (και τη συγκινητική «Διακήρυξη της Ημέρας της Μητέρας»), τίποτα επίσημο δεν προέκυψε από τις προσπάθειές της.

Αν και η Julia Ward Howe πρότεινε για πρώτη φορά μια ημέρα για τις μητέρες, η Anna Jarvis (που δεν είχε δικά της παιδιά) έκανε εκστρατεία για μια εθνική ημέρα εορτασμού για τις μητέρες, σε ανάμνηση της μητέρας της, Ann Jarvis, η οποία είχε περάσει χρόνια δουλεύοντας για να παρέχει πόρους για τις φτωχές μητέρες στη Δυτική Βιρτζίνια. Η Γιορτή της Μητέρας έγινε καθορισμένη αργία το 1914, αλλά μέσα σε λίγα χρόνια, η Jarvis άρχισε να ενοχλείται με το πόσο εμπορική είχε γίνει η ημέρα και ξεκίνησε μια αίτηση για να ακυρώσει την επίσημη γιορτή. Κάτι που προφανώς δεν συνέβη ποτέ.

Γιορτή… τηλεφώνου

Οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο στο τηλέφωνο κατά τη Γιορτή της Μητέρας

Το 2020, κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, η Verizon ανέφερε αύξηση 13% στον όγκο των τηλεφωνικών κλήσεων στις ΗΠΑ την Γιορτή της Μητέρας σε σύγκριση με μια τυπική Κυριακή πριν από την πανδημία. Τα γραπτά μηνύματα αυξήθηκαν, επίσης, κατά 25%, το οποίο μεταφράζεται σε 1,75 δισεκατομμύρια λεπτά τηλεφωνικών κλήσεων και 6 δισεκατομμύρια γραπτά μηνύματα.

Ενώ πολλά από αυτά μπορούν να αποδοθούν στην κοινωνική απομόνωση που βιώθηκε κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Μητέρας 2020, δεν ήταν πολύ μακριά από την αύξηση κατά 11% στις κλήσεις που παρατήρησε η Verizon στον εορτασμό του 2018 σε σύγκριση με μια κανονική Κυριακή.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 2,2 δισεκατομμύρια μητέρες παγκοσμίως, με 85 εκατομμύρια από αυτές να κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότερα για τη Γιορτή Μητέρας

Εάν υπήρχε ένας νομισματικός ανταγωνισμός μεταξύ των ημερών αφιερωμένων στους γονείς, οι μητέρες θα κέρδιζαν σίγουρα. Σύμφωνα με το mentalfloss.com, το 2021, οι άνθρωποι ξόδεψαν κατά μέσο όρο 174 δολάρια για την Ημέρα του Πατέρα, σε σύγκριση με τα 245 δολάρια που αναμένεται να ξοδέψουν για την Ημέρα της Μητέρας το 2022. Συγγνώμη, μπαμπάδες!

[fbcomments]