Δευτέρα 06.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η γιορτή της ανακύκλωσης στα Τρίκαλα

23.11.2018

Μια μεγάλη γιορτή, που ενισχύει την ανακύκλωση ως τρόπο ζωής, διοργανώθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Ήταν η δράση με σύνθημα «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους! Καν’ το τρόπο ζωής!» που υλοποιήθηκε από το Δήμο Τρικκαίων, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης και τον ΣΚΑΙ με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, ήταν η ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους».

Στον χώρο της δράσης, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, να μπουν στην κλήρωση για δύο ποδήλατα.

Το κοινό ενημερώθηκε για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».

Παράλληλα, ενημερώθηκαν και οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες από τους μπλε κώδωνες που βρίσκονται στα κεντρικά σημεία της πόλης.

 

 

[fbcomments]