Σάββατο 14.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια από την Εκκλησία των ΓΟΧ

19.01.2019

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκαν χθες στην πόλη των Τρικάλων τα Άγια Θεοφάνεια από την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών κ.κ. Κοσμά, παρουσία πλήθος χριστιανών του Παλαιού Ημερολογίου από Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στην κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων, για τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού, στα νερά του Ληθαίου ποταμού.

Ευχές για υγεία, αγάπη και ειρήνη απηύθυνε στους πιστούς και στο σύνολο των πολιτών του νομού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, ενώ αναφερόμενος στις δύσκολες μέρες που διανύει ο ελληνικός λαός τόνισε ότι «με αισιοδοξία, ελπίδα και την βοήθεια του Θεού θα αντεπεξέλθουμε τα οποία προβλήματα».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και συγκεκριμένα στο «Μακεδονικό» ζήτημα σημειώνοντας πως «Αρκετά μας έχουν κλέψει έως σήμερα, μνημεία που αποτελούν κομμάτι του πολιτισμού μας. Αρκετά μας έχουν συρρικνώσει έως έθνος, αρκετά μας υπέταξαν. Φτάνει πια οι διοικούντες οφείλουν και πρέπει να σκεφτούν για το όφελος της Ελλάδας, κι όχι προς όφελος της Γερμανίας.

Η Ιστορία της Ελλάδας, δεν χαρίζεται, δεν δανείζεται σε κανένα. Ο Ελληνικός λαός είναι λαός της προσφοράς, με πορεία και μέλλον. Λυπάμαι γιατί κάποιοι, έστω λίγοι ωχριούν μπροστά σε αυτό».

Κατά την κατάδυση έπεσε στα νερά και έπιασε τον σταυρό ο 38χρονος Ευάγγελος Αργυρίου, ο οποίος έστειλε με την σειρά του ευχές για Φώτιση και υγεία.