Παρασκευή 02.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Νοσοκομειακών γιατρών στα Τρίκαλα

20.10.2022

Συγκέντρωση διαματυρίας μπροστά από το κτίριο των Επειγόντων Περιστατικών πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΓΝΤ η οποία έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΓΝΕ)

Π πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Βάιος Τάσιος παρουσίασε τα αιτήματα τα οποία είναι τα εξής:

 Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.
 Επαναφορά όλωντων επιδομάτων που έχουν μειωθεί –καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης).Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας,συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας,4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.
 Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
 Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη του συνόλουτων κενώνοργανικών θέσεων.