Δευτέρα 27.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Και στον Ιατρικό Σύλλογο η κόντρα του… νοσοκομείου

23.01.2018

Στον… Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων… μετά το νοσοκομείο φαίνεται πως μεταφέρεται η κόντρα μεταξύ των γιατρών, για τα όσα συμβαίνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης. Ο Ιατρικός Σύλλογος, ομόφωνα όπως λέει η ανακοίνωση, «καταδικάσει την διαπόμπευση των συναδέλφων μας, που αντίκειται ευθέως στην Ιατρική Νομοθεσία και δεοντολογία και καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει θέση». Μόνο που αντίθετη άποψη έχει η Κυριακή  Παγδάτογλου,  Ιατρός Πνευμονολόγος Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΜΕΘ, αλλά και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, η οποία διαφωνεί και καταγγέλλει το περιέχομενο της απόφασης.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Πέτρου και το Γ.Γ. Χρήστος Μπακογιάννης, έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που διημείφθησαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων και κοινοποιήθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έλαβε καταγγελίες για απαράδεκτους, εκβιαστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος Ιατρών μελών του Συλλόγου μας.

Στην συνεδρίαση της 18/01/2018 το Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε να καταδικάσει την διαπόμπευση των συναδέλφων μας, που αντίκειται ευθέως στην Ιατρική Νομοθεσία και δεοντολογία και καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει θέση».

Η απάντηση της κ. Παγδάτογλου: «Ως ιατρός του Γ.Ν.Τρικάλων και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, διαφωνώ και καταγγέλω το περιεχόμενο της τελευταίας απόφασης.
Το συγκεκριμένο ζήτημα εξετάστηκε μονομερώς και μεροληπτικά .Έδωσε συνέχεια και στήριξη σε απαράδεκτες ανακοινώσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών και της Ομοσπονδίας.
Η ομοφωνία, όπως προέκυψε και καταγράφηκε απο τον πρόεδρο του συλλόγου, δεν ισχύει».