Κυριακή 24.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΟΚΑΣ: Θα πάμε το δήμο ακόμη πιο μπροστά!

05.03.2019

Στη μάχη των εκλογών και στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων Γιάννης Φλόκας, αλλά αυτή τη φορά στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του κ. Παπαστεργίου με τον οποίο κατέρχεται.

Παρότι θα περίμενε κανείς ως αστυνομικός και μάλιστα καριέρας που είναι να ασχολείται μόνο με τα του οίκου του (της αστυνομίας), όμως η ενασχόλησή του με τα κοινά και κυρίως οι προτάσεις που καταθέτει, τον διαφοροποιούν και τον κάνουν να ξεχωρίζει. Παράλληλα έχοντας μια σημαντική προσφορά σε φιλανθρωπικό έργο μέσα από το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών είναι σίγουρο πως θα δώσει μια ακόμη προοπτική στο δήμο Τρικκαίων.

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ

Κ. Φλόκα είστε ένας νέος άνθρωπος με αρκετή δράση στον επαγγελματικό σας χώρο, και μάλιστα με σημαντική προσφορά σε διάφορους τομείς μέσα από αυτόν. Τώρα και υποψήφιος σύμβουλος στον δήμο Τρικκαίων με τον συνδυασμό του κ. Παπαστεργίου. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

 

Κ. Κοντέ καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στη στήλη σας. Είναι αλήθεια ότι έχω κοπιάσει και αφιερώσει αρκετό χρόνο για δράσεις και προσφορά, σε διάφορους τομείς του επαγγελματικού μου χώρου και όχι μόνο, και το έχω κάνει με ιδιαίτερη χαρά. Ο περισσότερος κόσμος έχει στερεότυπη άποψη για το επάγγελμα του αστυνομικού. Ευτυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μέσα από το επάγγελμα και τους περιφερειακούς θεσμούς που έχουν δημιουργηθεί, δίνεται η δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες, αρκεί να υπάρχει θέληση για ανιδιοτελή προσφορά, αρκετή υπομονή και επιμονή.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι η δεύτερη φορά που θέτω υποψηφιότητα. Πρώτη ήταν το Μάιο του 2014 στο πλευρό του κ. Παπαστεργίου ως υποψήφιος σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων, όπου και εκλέχτηκα, τιμώντας με με την ψήφο τους 849 συμπολίτες μας, τους οποίους ευχαριστώ ακόμη μία φορά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.

Αφορμή για την ενασχόληση, το 2014, αποτέλεσε η ενεργοποίηση και διεκδίκηση της διαχείρισης του δήμου από νέους ανθρώπους, με όραμα και όρεξη για προσφορά στον τόπο που κατοικούν και μεγαλώνουν τις οικογένειες τους. Αισθανόμουν ακριβώς τα ίδια και αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί τους. Σήμερα η απόφασή μου είναι πιο συνειδητή, τα 5 προηγούμενα χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω τον τρόπο λειτουργίας με τα θετικά και αρνητικά του και να έχω σαφή άποψη για τα τεκταινόμενα του Δήμου.

Γεννηθήκατε εδώ και ζείτε την πόλη των Τρικάλων από μικρό παιδί, τι πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξει;

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία πόλη με πολύ καλό βιοτικό επίπεδο για τα Ελληνικά δεδομένα. Είναι αυτό αρκετό?? Η απάντηση είναι όχι. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες προς την σωστή κατεύθυνση από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, άλλα έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμα για να είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι.

Επιγραμματικά θα σας αναφέρω ελάχιστες μόνο αλλαγές που πιστεύω πως θα δώσουν νέα πνοή στην πόλη καθώς το αναλυτικό προεκλογικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον Δήμαρχο, τις επόμενες μέρες. Πιστεύω ότι πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων, αποσυμφορίζοντας το κέντρο της πόλης, να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε την ομορφιά της παραποτάμιας περιοχής και του λόφου που βρίσκεται ο Προφήτης Ηλίας, να συγκεντρώσουμε τα διάσπαρτα μουσεία και εκθέματα σε ενιαίους χώρους για την καλύτερη προώθηση της τουριστικής προβολής, να διευκολύνουμε μέσω των δομών του Δήμου, τις εργαζόμενες μητέρες και κυρίως θα πρέπει να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα στις απομακρυσμένες συνοικίες και τα χωριά.

Θεωρείτε πως το επάγγελμα του αστυνομικού και οι γνώσεις που αποκτήσατε μέσα από αυτό, θα είναι χρήσιμες για την πόλη;

Θεωρώ ότι έπειτα από 21 χρόνια υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία, μπορώ εύκολα να χρησιμοποιήσω τις καλές πρακτικές και τα θετικά στοιχεία που έχω διδαχθεί έχοντας μεγάλη εμπειρία στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα και ακούγοντας την κοινωνία. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ο πρώτος αποδέκτης παραπόνων σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται.

Έχω επίσης σπουδές στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και σήμερα είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο πρόγραμμα «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τον πολίτη, η αμεσότητα στις σχέσεις και οι διαφορετικές εμπειρίες και αντιλήψεις που μεταφέρονται σε όσους ασχολούνται με τα κοινά δίνουν την πραγματική εικόνα της καθημερινότητας και των προβλημάτων στα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις. 

Γιατί με τον συνδυασμό του κ. Παπαστεργίου; 

Επέλεξα τον συνδυασμό του κ. Παπαστεργίου γιατί με ενέπνευσε, όπως και άλλους νέους συνυποψηφίους, η ιδέα πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα Τρίκαλα καλύτερα, να πάμε τα ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. Τον εμπιστευτήκαμε και νομίζω ότι το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα μας δικαίωσε.

Έντονη και η ανθρωπιστική σας δράση μέσα από το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών. Μάλιστα πέρυσι σε επίσημη αποστολή στο Μαυροβούνιο  βραβευτήκατε από το Εθνικό Τμήμα της Σερβίας.

Πράγματι η περσινή χρονιά ήταν πάρα πολύ σημαντική για μένα. Να αναφέρω ότι η Διεθνή Ένωση Αστυνομικών εκπροσωπεί 15.000 μέλη στην Ελλάδα και εκτείνεται σε 63 χώρες σε όλο τον κόσμο με τεράστια δράση. Το 2018 λοιπόν, επιλέχθηκα να εκπροσωπήσω, επίσημα, το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα σε συνάντηση στο Μαυροβούνιο ,όπου συμμετείχαν αντιπροσωπίες 16 χωρών. Κάποια γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια των διαδικασιών στάθηκαν η αιτία, λίγους μήνες μετά, στο Κοπαόνικ της Σερβίας, να με βραβεύσει ο Πρόεδρος του Σερβικού Εθνικού Τμήματος για την προσφορά και την στάση μου κατά την διάρκεια τη συνάντησης στο Μαυροβούνιο. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται Έλληνας αστυνομικός στο εξωτερικό από Εθνικό Τμήμα και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα.

Διατελέσατε ακόλουθος Ασφαλείας σε Ελληνική Πρεσβεία με αρμοδιότητα τις χώρες της Δυτικής Αφρικής και μάλιστα είναι γνωστή η σχέση που έχετε με τον Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρο, για την Μητρόπολη του οποίου οργανώσατε με την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Θα συνεχίσετε αυτές τις δράσεις;

 Με τον Σεβασμιότατο γνωριστήκαμε κατά την διάρκεια της θητείας μου στην Αφρική και με συγκίνησε ιδιαίτερα το έργο και η δράση του. Τον εκτιμώ βαθύτατα ως Επίσκοπο και άνθρωπο και νομίζω ότι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν η αποστολή  ανθρωπιστικής βοήθειας για να απαλύνουμε έστω και λίγο τον πόνο και την φτώχεια αυτών των ανθρώπων. Να ευχαριστήσω τους Τρικαλινούς για την ανταπόκρισή τους καθώς και τον κ. Γαλάνη  Βασίλη, από τον Χορευτικό σύλλογο «ΤΡΙΚΚΗ» με τον οποίο συνδιοργανώσαμε την δράση. Υπήρξε και θα υπάρξει συνέχεια, καθώς βοήθεια στάλθηκε και σε άλλες χώρες του εξωτερικού και δίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα σε άπορους συμπολίτες μας.