Κυριακή 25.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Mαφιόζικη εκτέλεση του πρώην πρόεδρου του ΑΟΤ Χρήστου Γιαλιά 

07.02.2024 /

Οι υποψίες όλων  επιβεβαιώθηκαν. Συμφωνα με νεότερες  με πληροφορίες του αστυνομικού ρεπορτάζ,   ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε πριν από λίγο στην Μάνδρα Αττικής είναι   ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΤ και της Ελευσίνας,   Χρήστος Γιαλιάς,  o oποίος   δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο κρεάτων. Στην περιοχή της εκτέλεσης Έχουν βρεθεί κάλυκες γύρω από το πυρπολημένο αμάξι. Λίγο πιο μακριά από το όχημα με την σορό του επιχειρηματία έχει εντοπιστεί και άλλο αυτοκίνητο το οποίο επίσης έχει πυρποληθεί.

Είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση τα οποία οδήγησαν την αστυνομία στο σημείο που βρέθηκε η σορός. Έκτοτε η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι φέρεται να διέφυγαν με μηχανή.

Το προφίλ του θύματος

Όπως αναφέρεται σε βιογραφικό του Χρήστου Γιαλιά, τέλη της δεκαετίας του 1989, ξεκίνησε την πρώτη συμμετοχική εταιρία του στον χώρο της παροχής προσωπικού αποθήκης, συσκευασίας και καθαριότητας βιομηχανικών χώρων. Ανέλαβε ως εταιρία τότε αποκλειστικά το εργατικό προσωπικό πριν αλλά και μετά από κάθε αγώνα σε όλες τις εγκαταστάσεις (venous) των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, καθώς και των Special Olympics 2004 & 2011.

Παράλληλα, ανέλαβε την διοίκηση των ομάδων Β΄ & Γ΄ Εθνικής «Μανδραϊκού», «Πανελευσινιακού» και «Α.Ο.Τρικάλων». Το 2012 αποφάσισε να κάνει κάτι αποκλειστικά δικό του στον πρωτογενή τομέα, που ήταν το κρέας και τα παράγωγά του. Η «Φ. Κατερίνα ΜΟΝ. ΑΕΒΕ» είναι μια εταιρεία εξειδικευμένη από την μια στην παραγωγή πουλερικών μέσω ιδιόκτητων πτηνοτροφείων σε περιοχή της Δ. Αττικής, από την άλλη στην εισαγωγή, επεξεργασία και εμπορία όλων των τύπων κρεάτων και παραγώγων τους.

Η επέκταση του στην λιανική δεν άργησε να έρθει. Δημιούργησε καταστήματα πώλησης κρέατος (delicatessen) και επιλεγμένων παραδοσιακών προϊόντων τους σε κομβικά σημεία του νομού Αττικής (Γλυφάδα, Πεντέλη, Άλιμο κ.λπ.). Παράλληλα, επεκτάθηκε κι εκτός συνόρων, σε Αλβανία, Βουλγαρία & πρόσφατα Ιταλία. Με βάση αυτό μπήκε στη γρήγορη εστίαση και ταχυδιανομή φαγητού, αλλά και στον χώρο υψηλής γαστρονομικής εμπειρίας.

Ο Χρήστος Γιαλιάς πυροβολήθηκε με καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητό του. Το όχημα δέχτηκε πυρά από καλάσνικοφ, ενώ το σώμα του επιχειρηματία βρέθηκε απανθρακωμένο μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο πυρπολήθηκε από τους δράστες μετά από την εκτέλεση του ιδίου. Κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε ένα καλάσνικοφ, που εκτιμάται πως πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για να δολοφονηθεί ο άνδρας. Ειδικότερα, το καλάσνικοφ βρέθηκε μέσα στο -λευκού χρώματος- αυτοκίνητο του θύματος και εκτιμάται ότι οι δράστες το πέταξαν μέσα για να καεί και αυτό μαζί με το όχημα.

Το άγριο έγκλημα, μαφιόζικου τύπου, έγινε στην οδό Αγίας Αικατερίνης. Κάτοικοι της περιοχής ήταν αυτοί που κάλεσαν την Άμεση Δράση, όταν άκουσαν τις ριπές των όπλων. Όταν βγήκαν στον δρόμο, είδαν το αυτοκίνητο του θύματος τυλιγμένο στις φλόγες. Επί τόπου μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, που αργότερα, σε πολύ κοντινή απόσταση από το τόπο του εγκλήματος, εντόπισαν ακόμη ένα καμένο όχημα, που εκτιμάται ότι το χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης και ότι το έκαψαν οι ίδιοι για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Είχαν δολοφονήσει και τη σύζυγό του

Το 2018, δε, είχε δολοφονηθεί η σύζυγος του θύματος, στην ίδια περιοχή. Μαζί είχαν κάνει δυο γιους. Τότε, επίσης γινόταν λόγος για μαφιόζικη εκτέλεση. Στην ΕΛ.ΑΣ., ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο σύνδεσης των δυο εγκλημάτων. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη εντοπίσει αρκετούς κάλυκες δίπλα στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία, ενώ σημειώνεται ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και ότι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ο δρόμος έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας.

[fbcomments]