Παρασκευή 06.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Για την μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων – Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη είχε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης

31.10.2017 /

Οι τελευταίες εξελίξεις για την μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων , δεν ήταν και τόσο καλές αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε απορρίψει το αίτημα του Δήμου παρ’ ότι η Επιτροπή Ονοματοδοσίας του Υπουργείου Εσωτερικών είχε γνωματεύσει θετικά.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καλαμπάκας

Στην Αθήνα μετέβη για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης , μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας , που δεν ενέκρινε την μετονομασία του Δήμου από Δήμο Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων.

Ο κος Σινάνης μιλώντας τότε στην στήλη μας εξεπλάγη από την απόφαση αφού και η απόφαση της Επιτροπής Ονοματοδοσίας ήταν ομόφωνη και ο Αρμόδιος Υπουργός έχει υπογράψει την αλλαγή.

Η μετονομασία του Δήμου σε Δήμο Μετεώρων ήταν ένα στοίχημα για τον Δήμαρχο Καλαμπάκας αφού πίστευε και πιστεύει ότι το όνομα ¨Μετέωρα¨ θα προσδώσει άλλο κύρος στην περιοχή και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη.

Σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμπάκας είχα συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη όπου συζήτησε το θέμα .

Ο κος Σκουρλέτης ανέφερε ότι το αίτημα του Δημάρχου είναι δίκαιο και η μετονομασία είναι μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί.

Υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να περάσει το θέμα ωσάν τροποποίηση σε κάποιο μελλοντικό Νομοσχέδιο.

Ο κος Σινάνης ευχαρίστησε τον κο Σκουρλέτη για την ευγενή διάθεση να συναντηθούν και να συζητήσουν το θέμα. Μαζί με τον Δήμαρχο Αγίου Κωνσταντίνου όπου υπάρχει και εκεί παρόμοιο θέμα, ευχαρίστησα τον Υπουργό και για τα κονδύλια που διαθέτει το Υπουργείο στους Δήμους.

ΣΤΑΓΩΝnews