Τετάρτη 06.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δημήτρης Λιγνάδης – κατηγορείται για 4 βιασμούς

12.02.2022

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μεταφέρθηκε εχθές ο Δημήτρης Λιγνάδης, για να παραστεί στη δίκη για την υπόθεση των τεσσάρων βιασμών.

Ο κατηγορούμενος για τέσσερεις βιασμούς, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, μεταφέρθηκε  νωρίς το πρωί της Παρασκευής από τις φυλακές στα δικαστήρια, όπου έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και δεμένος με χειροπέδες πισθάγκωνα.

«Αλήτη…»

Εκτιμάται, πως η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο μέσα και έξω από τα δικαστήρια.

Χαρακτηριστικό είναι αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην οδό Λουκάρεως από όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, οδηγήθηκε με τα πόδια στο δικαστήριο,  αποδοκιμάζοντας τον κατηγορούμενο, φωνάζοντας “αλήτη, αλήτη”.

 

Στο δικαστήριο τα τέσσερα θύματά του

Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο βρισκόντανε και τα τα τέσσερα θύματά του, τα οποία σε μια συμβολική κίνηση μπήκαν στην αίθουσα μαζί και έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να τον αντικρίσουν κατάματα.

Η διακοπή από τον Κούγια…

Για τις 25 Φεβρουαρίου διακόπηκε η δίκη με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξη Κούγια στο οποίο αντέλεξε η πολιτική αγωγή όπου ανέφερε, «Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή».

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι προς στήριξη της κατηγορίας, που εκπροσωπούν τους τέσσερις καταγγέλλοντες επισήμαναν από την πλευρά τους ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ήδη έχει παραταθεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου.

Και πρόσθεσαν πως οι μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, καταλήγοντας ότι θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα διακοπής και να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε τη διακοπή της δίκης κατόπιν του αιτήματος με σύντομη δικάσιμο και προγραμματισμό για τις μεταγενέστερες δικασίμους.

 

Πηγή: tanea.gr