Τρίτη 10.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γερμανός κατασκεύασε ποδήλατο που ζυγίζει σχεδόν ένα τόνο

29.08.2016

Ένας 49χρονος Γερμανός είναι έτοιμος να μπει στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες μετά την κατασκευή ενός ποδηλάτου το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι το βαρύτερο στον κόσμο.

Το ποδήλατο-τέρας ζυγίζει σχεδόν ένα τόνο και είναι δημιούργημα του Frank Dose, ο οποίος πρέπει να κινηθεί τουλάχιστον 457 μέτρα με αυτό προκειμένου να πετύχει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Frank από την μικρή πόλη Schacht-Audorf, κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με τη Δανία, χρησιμοποίησε παλιοσίδερα για το σώμα του ποδηλάτου και δύο γιγάντιους τροχούς από ένα γεωργικό όχημα. Η σέλα του ποδηλάτου είναι φτιαγμένη από ένα παλιό καφάσι με μπύρες και ο 49χρονος αποφάσισε να κάνει την πρώτη του βόλτα με σκοπό να προετοιμαστεί για το παγκόσμιο ρεκόρ.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, ο Frank θα κάνει την προσπάθειά του για να μπει στο βιβλίο Γκίνες με το ποδήλατο που κατασκεύασε το Μάρτιο και υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 3.500 λίρες.

Το τωρινό παγκόσμιο ρεκόρ για οδήγηση του βαρύτερου ποδηλάτου ανήκει στο Βέλγο Jeff Peeters του οποίου το δίκυκλο ζύγιζε 860 κιλά, δηλαδή σχεδόν 80 κιλά ελαφρύτερο από το ποδήλατο του 49χρονου.

Η σύζυγός του δήλωσε ότι εκείνη την ημέρα θα είναι εκεί για να τον ενθαρρύνει και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι το ποδήλατό του είναι συγκλονιστικό. Είμαι υπερήφανη και ευτυχισμένη που το έχει κάνει». Μετά την προσπάθειά του για το ρεκόρ, ο 49χρονος σκοπεύει να αυξήσει σταδιακά το βάρος του ποδηλάτου ώστε να ξεπεράσει τον ένα τόνο.

Το σίγουρο είναι πως το ποδήλατο-τέρας τραβάει τα βλέμματα όποτε το κυκλοφορεί στο δρόμο ενώ πολλοί αναμένουν αν θα καταφέρει τελικά να πετύχει το ρεκόρ. mototiask1mototiask2mototiask3mototiask5mototiask6mototiask7mototiask8mototiask4

Πηγή: newsbeast.gr