Παρασκευή 10.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αποκαταστάθηκε η γέφυρα τύπου “μπέλεϋ” στο Πετρωτό της Καρδίτσας

14.07.2015

Ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας τύπου “Μπέλευ” στο Πετρωτό της Καρδίτσας.

Η ξύλινη γέφυρα είχε σχεδόν αποξηλωθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Η προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την αποκατάσταση των ζημιών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καρδίτσας, μετά τις σχετικές αποφάσεις για την έγκριση διάθεση πίστωσης και δαπάνης καθώς και ανάθεσης των προμηθειών των απαραίτητων υλικών.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ώστε η γέφυρα να παραδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: “Τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα και της άνοιξης και οι πρωτοφανείς θεομηνίες άφησαν πίσω τους τεράστιες ζημιές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι υπηρεσίες μας κατέγραψαν αυτές της ζημιές σε δημόσιες υποδομές. Δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο φάκελο στον οποίο καταγράφηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα, ζητώντας από το υπουργείο έκτακτη χρηματοδότηση γιατί όπως έχω ξαναπεί, στις έκτακτες περιστάσεις, χρειάζονται έκτακτα μέτρα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν λάβαμε ούτε ευρώ. Με τους ελάχιστους ίδιους πόρους που διαθέτουμε, προσπαθήσαμε να διορθώσουμε στοχευμένα και στο μέγιστο δυνατό βαθμό ζημιές σε δημόσιες υποδομές, οι οποίες προκαλούσαν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών και στην ποιότητα ζωής. Μία εξ’ αυτών των παρεμβάσεων ήταν και η αποκατάσταση της ξύλινης γέφυρας στο Πετρωτό. Πλέον οι μετακινήσεις στην περιοχή μπορούν να γίνονται και πάλι απρόσκοπτα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια”.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε τα εξής: “Ο φετινός χειμώνας δημιούργησε αρκετά προβλήματα κυρίως στα ορεινά της Καρδίτσας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που κατέστρεψαν δημόσιες υποδομές. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας όμως κινηθήκαμε άμεσα και παρά την έλλειψη κονδυλίων και έκτακτης οικονομικής υποστήριξης από το κράτος, φροντίσαμε να αποκαταστήσουμε μεγάλο μέρος των ζημιών, δίνοντας προτεραιότητα στην οδική διασύνδεση”.