Τετάρτη 07.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η γέφυρα στον Καραβόπορο – foto

27.07.2022

Με πυρετώδεις ρυθμούς (τώρα που η στάθμη είναι χαμηλά) οι εργασίες για την κατασκευή των πρώτων δύο (απ’ τα τέσσερα συνολικά) υποστυλωμάτων (στο κέντρο του ποταμού Πηνειού)…για τη νέα διπλή γέφυρα στον Καραβόπορο στον Πηνειό ποταμό, όπου θα λύσει οριστικά το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή, ενώ με την ολοκλήρωση και του οδικού τμήματος από τον κόμβο στο Μύλο Τσαγκάδα μέχρι το τμήμα της οδού Πύλης, θα είναι στην ολότητά του ένα έργο που θα δώσει πέραν της ασφάλειας των πολιτών και αναπτυξιακή προοπτική για τον ορεινό όγκο.

Τι προβλέπει

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας και συγκεκριμένα του οδικού τμήματος από τον ισόπεδο κόμβο με την περιφερειακή οδό Τρικάλων έως και τον ισόπεδο κόμβο προς Δροσερό. Το συνολικό μήκος αρτηρίας είναι 1.3Km, του παράπλευρου οδικού δικτύου, διπλής κατεύθυνσης, περί τα 2,35km (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας).

Ειδικότερα:

— η κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 1,3km περίπου,

— η κατασκευή τεχνικών έργων (γεφυρών) διέλευσης του Πηνειού, μήκους 143,10m, για την αρτηρία και τον βόρειο παράπλευρο,

— η κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,35km,

— η κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά τη φορά χιλιομέτρησης, μήκους 1,00km περίπου,

— η κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη θέση Καραβοπόρου (μορφής «σταυρού»),

— η προσαρμογή της αρτηρίας στους υφιστάμενους κόμβους, με κατάλληλη διαμόρφωσή τους (διεύρυνσή τους), για την εξασφάλιση τής ορθής λειτουργίας της κυκλοφορίας.