Τετάρτη 27.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γκάλοπ: Πρώτη Ν.Δ., εκτός Καμμένος, Λεβέντης και Θεοδωράκης

22.09.2016

Είναι φωτογραφία της στιγμής; Είναι ένα ακόμη γκάλοπ που τη στιγμή της κάλπης δεν έχει καμιά αξιοπιστία, την οποία τα τελευταία χρόνια έχουν απολέσει οι εταιρίες δημοσκοπήσεων; Είναι ένα γκάλοπ κατά παραγγελία; Όπως και να έχει το αποτέλεσμα που βγάζει είναι εντυπωσιακό και δίνει προβάδισμα στη Ν.Δ. 10 μονάδες μπροστά!!! Από μόνο του γεγονός, ακόμη και αν έχουν βάση οι παραπάνω ενστάσεις, θα πρέπει να προβληματίσει αρκετά τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν και τα αποτελέσματα των άλλων δημοσκοπήσεων που διεξάγονται αυτές τις ημέρες με επίκεντρο ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ (πήραν μέρος και Τρικαλινοί σε αυτές), είναι σίγουρο πως μπορεί να αλλάξουν το κλίμα, αν λάβει κανείς υπόψη του πως έρχεται ένας θερμός Οκτώβριος με τα εργασιακά…

Πιο συγκεκριμένα: Προβάδισμα σχεδόν 10 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στην πρόθεση ψήφου η NΔ συγκεντρώνει 28,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,8%.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 7,4% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6%, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,6%, το Ποτάμι 2,4% και η Λαϊκή Ενότητα 1,5%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 64,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,5%, Άλλο 3,8% και Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 15,8%.
Στο ερώτημα «Οι απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού είναι πιο κοντά στις δικές σας απόψεις» προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 21%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 14%. Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,6%, η Φώφη Γεννηματά με 4,4%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 3,4%, ο Βασίλης Λεβέντης με 2,6%, ο Πανος Καμμένος με 2,1% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 1,9%.

Χ.Κ.