Τετάρτη 26.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γαλλίδα φιλόσοφος πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει δυο παιδιά

25.07.2017 /

Η φιλόσοφος και ψυχαναλύτρια Anne Dufourmantelle έχασε την ζωή της σε παραλία του Σαιν-Τροπέ
Τραγωδία στην παραλία Pampelonne κοντά στο Σαιν-Τροπέ.

Η φιλόσοφος και ψυχαναλύτρια Anne Dufourmantelle πνίγηκε την Παρασκευή, ενώ προσπαθούσε να σώσει δυο παιδιά που κινδύνευαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μπήκε στην θάλασσα όταν τα παιδιά βρέθηκαν σε κίνδυνο. Ωστόσο ένα ρεύμα την παρέσυρε. Τα παιδιά τελικά ανασύρθηκαν σώα από ναυαγοσώστες, η ίδια ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Η Anne Dufourmantelle ήταν 53 χρόνων. Είχε γράψει είκοσι βιβλία, μεταξύ των οποίων το «Εγκώμιο του κινδύνου» το 2011, τη δύναμη της γλυκύτητας (2013), την Υπεράσπιση του Μυστικού(2015) κ.ά. Χάθηκε την Παρασκευή, όπως ανακοινώθηκε από την εφημερίδα Libération, στην οποία ήταν αρθρογράφος επί δύο χρόνια.

Τραγική ειρωνεία: Στις 2 Ιουνίου 2014, η Anne Dufourmantelle κλήθηκε για να παραστεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Το μεγάλο τραπέζι», για να εκφέρει την άποψή της στο θέμα: «Για ποιον λόγο να δώσει κάποιος τη ζωή του σήμερα».

Όταν ερωτήθηκε για τους λόγους ή τις συνέπειες της θυσίας είπε ότι αυτή «κάνει ένα άτομο να θεωρείται ζωντανός», «η ζωή χωρίς αυτό που αποκαλείται θυσία δεν έχει νόημα. Χωρίς αυτή δεν είναι πλέον κάποιος εν ζωή, αλλά είναι ένας τρόπος να είναι ζωντανός νεκρός», Είπε μεταξύ άλλων.

«Η κίνηση της θυσίας είναι επίσης μια κίνηση προς την κατεύθυνση της ζωής», έλεγε η Anne Dufourmantelle.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστή από το βιβλίο: Τόνι Νέγκρι, Η ζωή μου από το Άλφα ως το Ωμέγα.
Protothema.gr