Πέμπτη 02.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το εμμονικό φλερτ του κόστισε ακριβά

14.12.2021

Με συνολική ποινή φυλάκισή 16 μη­νών καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας 43χρονος Λαρισαίος, ο οποίος φλέρταρε μία 33χρονη, αλλά με μάλ­λον εμμονικό τρόπο τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να καταδικαστεί.

Ο 43χρονος και η 33χρονη γνωρίστηκαν πριν από 10 χρόνια όταν συμμετείχαν από κοινού σε μια ερασιτεχνική δράση και έκτοτε ο 43χρονος άρχισε να εκδη­λώνει τα αισθήματά του για εκείνη, χωρίς ωστόσο να βρίσκει ανταπόκριση. Η 33χρονη όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στα ερωτικά κελεύσματα του 43χρονου, αλλά συχνά του έλεγε πως «φύγε, θα καλέσω την αστυνομία» – όπως κατέθεσε χθες στο Δικαστήριο- αποσαφηνίζοντας έτσι ότι δεν είχε προηγηθεί κάτι μεταξύ τους και απαντώντας σε ερωτήσεις προκειμένου να γίνει κατανοητό το κίνητρο του κατηγορουμένου.

Ο 43χρονος ωστόσο δεν μπόρεσε να χα­λιναγωγήσει τα αισθήματά του «και εμ­φανιζόταν συνέχεια μπροστά μου ακόμη και όταν βρέθηκα σε άλλη πόλη» όπως είπε η 33χρονη προσθέτοντας ότι «έδει­χνε πως παρακολουθούσε τις κινήσει μου».

Έτσι, κατά διαστήματα πήγαινε στο πα­τρικό πλέον σπίτι της 33χρονης όπου, σύμφωνα και με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., έξω από το παράθυρο του υπνοδωματίου της Λαρισαίας άφηνε διά­φορα αντικείμενα για να της δείξει προφανώς τον έρωτά του, παρότι το σπίτι δεν κατοικείται πλέον τα τελευταία χρό­νια. Μια φορά της άφησε ένα κρητικό μαχαίρι -όχι για να την εκφοβίσει όπως ισχυρίστηκε, αλλά με αφορμή την ανα­γραφόμενη μαντινάδα- μια άλλη φορά της άφησε μια ζώνη που κατά τον ίδιο συμβόλιζε ένα τραγούδι, γνωστού αοιδού. Χώρια τα λουλούδια, τα ποιήματα και οι ανάλογες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο όσο ο 43χρονος αυτοχρίσθηκε «ο φύλακας ο άγγελός της», η 33χρονη του αποσαφήνιζε διαρκώς την αντίθετη βούλησή της και μάλιστα μια φορά είχε όντως καταφύγει στην αστυνομία καταγγέλλοντας τη φορτικότητα του 43χρονου.

Προχθές το μεσημέρι ωστόσο η 33χρονη έχασε την υπομονή  της και κατέθεσε μήνυση όταν πληροφορήθηκε πως ο 43χρονος προσπάθησε να παρα­βιάσει το παντζούρι στο πατρικό  της, με σκοπό, ενδεχομένως να μπει στο σπίτι της.

Έτσι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσής Ασφάλειας Λάρισας συνέλαβαν τον 43χρονο κατηγορούμενο για απειλή και για διατάραξη οικιακής ειρήνης και χθες το μεσημέρι, μετά από ένα βράδυ στα κρατητήρια, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. «Άρχισε να με ενοχλεί, τον έβρισκα συ­νέχεια μπροστά μου» κατέθεσε η 33χρονη, περιγράφοντας όσα βίωσε τα προ­ηγούμενα χρόνια από τον 43χρονο για να προσθέσει πως «προχθές με τρόμαξε που προσπάθησε να μπει στο σπίτι μου» ενώ «εγώ επέστρεφα σπίτι να πάρω τα πράγματά μου». «Να εφαρμόσετε οποιαδήποτε ετυμηγορία σας όσο αυστηρή και να είναι» τόνισε απολογούμενος ο 43χρονος θέλοντας έτσι να τονίσει την απόφασή του να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρόσθεσε επίσης πως «είμαι πολύ στεναχωρημένος. Όλα όσα σας είπε είναι αλήθεια και λίγα είπε μάλλον για να με προστατεύσει» πρόσθεσε. «Η συμπερι­φορά σας δεν είναι σωστή» παρατήρησε η πρόεδρος του Δικαστηρίου. «Τώρα καταλαβαίνω ότι έχει δίκιο» τόνισε ο 43χρονος με την Πρόεδρο να επανέρχε­ται παρατηρώντας τον ξανά «έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να καταλάβετε ότι έχει δίκιο;». «Αισθάνομαι πολύ άσχη­μα, να πληρώσω όποια και αν είναι η ποινή σας» επανέλαβε ο κατηγορούμεvoς για να δεσμευτεί λέγοντας ότι «δεν έχω σκοπό να την ενοχλήσω ξανά». Η Εισαγγελέας της έδρας αφού σημείωσε ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη, πρότεινε την ενοχή του, με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να κηρύσσει ένοχο τον 43χρονο, επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισή 16 μηνών και για τις δύο κατηγορίες (με τριετή αναστολή). Η υπερά­σπιση νωρίτερα σημείωσε την ανάγκη προστασίας της 33χρονης από το Δικα­στήριο, καθώς όπως επισημάνθηκε, ο 43χρονος επανειλημμένα ενοχλεί τη Λαρισαία παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις του περί του αντιθέτου.
onlarissa.gr

Ετικέτες: ,

[fbcomments]