Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παράθυρο… στην γνώση η Βιβλιοθήκη των φυλακών

01.11.2021 /

Δεν φτάνουν μόνο τα καλά σχέδια που μπορεί να έχει κάποιος αν δεν βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι να υλοποιήσουν, για να μην μείνουν απλά στα… χαρτιά.

Και στην περίπτωση των φυλακών Τρικάλων η συγκυρία θέλει να έχουν βρεθεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με πρώτον το διευθυντή των Φυλακών Θωμά Χαχάμη, που προχθές Σάββατο παρουσίαζε με καμάρι την βιβλιοθήκη του Σωφρονιστικού Ιδρύματος.

Ετσι πλέον οι κρατούμενοι σε αυτές απέκτησαν έναν χώρο γνώσης, όπου μπορούν να δανείζονται βιβλία και να έρχονται πιο κοντά στη μάθηση.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία των φορέων και του μητροπολίτη Τρίκκης και Γαρδικίου κ. Χρυσοστόμου. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Αθανάσιος Λιούτας και Σάκης Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Στέργιος Νίντος, η Δήμητρα Νάτσινα Περιφερειακή Σύμβουλος, η Νικολέττα Μπρουζούκη Προεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, και ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης.

Στην όλη προσπάθεια και στη σημασία της στάθηκε ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων κ. Θωμάς Χαχάμης, λέγοντας ότι σε αυτό τον χώρο θα «τρέξουν» διάφορα προγράμματα, εκδηλώσεις, διαλέξεις που θα έχουν ως στόχο την στήριξη των κρατουμένων.

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου υπογράμμισε ότι η δημιουργία αυτού του χώρου αποδεικνύει εμπράκτως ότι εδώ και δύο μισή χρόνια συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό έργο που ξεκινήσαμε.

«Θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές και θα το πράξουμε» τόνισε με έμφαση.
Την ικανοποίηση της για την ίδρυση αυτού το χώρου κατέθεσε και η διευθύντρια του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων κα. Μαρία Μουτσάκη, λέγοντας ότι θα προστεθούν και άλλοι συγγραφείς.

Στη σημασία ίδρυσης τέτοιων χώρων στάθηκαν τόσο ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ κ. Χρίστος Λιάπης.

«Εγκαινιάστηκε ένας χώρος που θα βοηθήσει τους κρατούμενου να επανενταχτούν στην ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ. Σκρέκας, ενώ ο κ. Λιάπης στάθηκε στην συνεργασία του ΚΕΘΕΑ και της γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, λέγοντας ότι «αποτελεί ακόμα μια δράση στο μωσαϊκό για την στήριξη και την εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων».

Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως η βιβλιοθήκη χρειάζεται εμπλουτισμό και ίσως θα πρέπει γι’ αυτό να χρειαστεί μια εκστρατεία συγκέντρωσης βιβλίων.