Σάββατο 10.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Μία ανάσα» πριν το Fuel Pass 3: Τα ποσά επιδότησης για δίκυκλα και ΙΧ – βίντεο

24.10.2022

Στην εφαρμογή του επιδόματος καυσίμων Fuel Pass 3 πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση μέσα στον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Ωστόσο το ερώτημα το οποίο χρίζει ακόμα επιβεβαίωσης είναι εάν το πετρέλαιο κίνησης θα κυμανθεί στα 15 λεπτά το λίτρο ή αν θα φτάσει στα 20 με 25 λεπτά. Πιθανολογείται πως το πετρέλαιο κίνησης θα είναι στα 15 λεπτά.

Το σενάριο που εξετάζεται για το Fuel Pass 3

  • Για τα ΙΧ: από 65-85 ευρώ
  • Για μοτοσικλέτες: 45-55 ευρώ

Με την μορφή άυλης κάρτας θα υπάρχει το μπόνους των 15 ευρώ, ενώ η ενναλακτική χωρίς μπόνους θα είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Μέχρι πότε θα πρέπει να έχουν καταναλωθεί τα ποσά

Το διάστημα διάρκειας για την κατανάλωση του επιδόματος καυσίμων είναι τρείς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα υπάρχει ξανά το μπόνους των 15 ευρώ για συναλλαγή με άυλη κάρτα. Υπενθυμίζεται ότι η εναλλακτική -χωρίς μπόνους- είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τι θα ισχύσει με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια

  • έως 30.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος στα εισοδηματικά κριτήρια δήλωσε ότι η απόφαση στην επαναφορά της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης στην αντλία θα ληφθεί προς τα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή μέσα στο διάστημα της τρέχουσας εβδομάδας.

Από την άλλη ο πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων, καθώς στο πρώτο Fuel Pass είχαν γίνει αρκετά λάθη, ενώ στο δεύτερο υπήρχαν 1 στα 5, πράγμα το οποίο αποτελεί μεγάλο ποσοστό, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου.