Πέμπτη 20.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε διαγωνισμό η εκμίσθωση του «Φρουρίου»

03.03.2015

Νέα εποχή αρχίζει για το «Φρούριο» των Τρικάλων, το κατάστημα που εδώ και μισόν περίπου αιώνα κοσμεί το βυζαντινό κάστρο της πόλης. Αποτελώντας κάποτε τον μοναδικό πνεύμονα «απόδρασης» των τρικαλινών, κατέστη εμβληματικός χώρος αναψυχής, διασκέδασης, συζητήσεων, πολιτικών εκδηλώσεων.
Ένα σημείο αναφορά για την πόλη, έχοντας…. λάβει μέρος και σε παλιές ελληνικές ταινίες, το «Φρούριο», όπως ονομάζεται  χώρος, ανοίγει πανιά για νέο ενοικιαστή. Αφού ο Δήμος Τρικκαίων ολοκλήρωσε σε πολύ σύντομο διάστημα τις διαδικασίες για τη λήξη των εκκρεμοτήτων με την εταιρία που το διαχειριζόταν, το «Φρούριο» σε σύντομο διάστημα θα τεθεί σε διαγωνισμό. Στόχος του, η αξιοποίηση του καταστήματος με τρόπο τέτοιον, ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την πόλη, να αξιοποιήσει τη μοναδικότητά του, να συμβάλλει στις μικρές αποδράσεις των τρικαλινών, να σηματοδοτήσει τη στροφή στο να καταστεί πόλος έλξης των επισκεπτών και τουριστών και να αποτελέσει σημείο σύνδεσης με τις θερινές κυρίως πολιτιστικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο κάστρο.
Οι όροι του σχετικού διαγωνισμού έχουν καταρτιστεί και συντόμως θα δημοσιευθεί η ανακοίνωση – πρόσκληση προς τους επιχειρηματίες.
Ο Δήμος Τρικκαίων επιδιώκει, κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την πρόσφατη ιστορία της πόλης και με την ψυχαγωγία – διασκέδαση των τρικαλινών, να λειτουργεί σε νόμιμα πλαίσια, με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και με παράλληλη δυνατότητα προσφοράς τιμών που να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες.

Από το γραφείο Τύπου