Σάββατο 03.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φωτιές αυτή την ώρα σε Ρέθυμνο, Ηλεία, Αλεξανδρούπολη, Χαλκιδική – Επί ποδός η πυροσβεστική

18.07.2022

Ζητήθηκε εκκένωση των Σακτουρίων και Κάτω Σακτουρίων – Το Erickson στην περιοχή Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα πυρκαγιές  στην περιοχή νότια Βαλμης Ηλείας, στα Ρόδα Χαλκιδικής όπου επιχειρεί ένα Mi8, στο Παυλοκαστρο Ηλείας, στον Μακροκάμπο κεντρικής Μακεδονίας και στην περιοχή της Αξιούπολης. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται πύρινα μέτωπα στο Θούριο Διδυμοτείχου, στην Αλεξάνδρεια Μακεδονίας, στον Αετολοφο Θεσσαλίας και στη δυτική Τήνο.

Επιπλέον άλλο ένα πύρινο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτό στο Αριστηνό Έβρου και συγκεκριμένα νοτιότερα από το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στις 14 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα νέα πυρκαγιά ξέσπασε στα Σακτούρια Ρεθύμνου, στα νοτιοδυτικά της Κρύας Βρύσης και συγκεκριμένα στην περιοχή που δεν είχε καεί. Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά στο Ροδάκινο Ρεθύμνου ξεκίνησε στις 11:50 και στα Σακτούρια στις 15:15.

Σημειώνεται πως το ελικόπτερο Erickson στην περιοχή Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων. Ο Δήμαρχος της περιοχής ζήτησε εκκένωση των Σακτουρίων και των Κάτω Σακτουρίων.

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε στο νότιο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα να αποσταλεί νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για να εκκενώσουν δύο οικισμούς.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια στο Ρέθυμνο εκκενώστε τώρα προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά! Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», γράφει το μήνυμα.

πηγή:protothema.gr