Δευτέρα 02.10.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φωτιά στην Άνδρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Κάηκε υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών

26.08.2023

Υπό έλεγχο το μέτωπο στην Αγία – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού Γίδες

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Άνδρο προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Βιτάλι, στα βόρεια του νησιού. Αυτή την ώρα στη Ραφήνα βρίσκονται οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερα γαλλικά μαζί με εθελοντές πυροσβέστες από τον δήμο Βύρωνα που περιμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής προκειμένου να φτάσουν στην Άνδρο.

andros
andros__4_
andros__3_

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Enandro.gr νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς από τις τις 10 το πρωί.  Το νησί βρέθηκε στο επίκεντρο της «ξηρής καταιγίδας»,  με την περιοχή να πλήττεται από πάρα πολλούς κεραυνούς τις τελευταίες ώρες.

Φωτιά στην Άνδρο - Μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Γίδες
Σε εξέλιξη φωτιά στην Άνδρο - Καίει κοντά στο Βιτάλι και τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής
Σε εξέλιξη η φωτιά στην Άνδρο, ενισχύονται οι δυνάμεις
andros__1_
andros__2_
andros___2__2
andros___3__2
andros___4_
andros___1__2
andros___2_
andros___3_
andros___1_
gides
Υπενθυμίζεται ότι στο νησί επιχειρούν 21 πυροσβέστες, επτά οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Από τη στιγμή που η φωτιά στην περιοχή Αγία τέθηκε υπό έλεγχο όλες οι προσπάθειες των πυροσβεστών έχουν επικεντρωθεί στο ενεργό μέτωπο γύρω από το Βίταλι, τις Γίδες και τον Άνω Άγιο Πέτρο. Και οι δύο φωτιές πιθανότατα ξέσπασαν από κεραυνούς. Νωρίτερα το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:32 εστάλη  προειδοποιητικό μήνυμα του 112, το οποίο αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

[fbcomments]