Δευτέρα 05.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαίνεται η φωτιά στον Κρεμαστό Εύβοιας: Στην είσοδο του χωριού οι φλόγες

18.06.2022

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι στην Εύβοια, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν στο χωριό Κρεμαστός.

Η Πυροσβεστική επιχειρεί για την πλήρη κατάσβεσή της φωτιάς, ενισχύοντας της δυνάμεις της -επίγειες και εναέριες- για να προλάβει να σβήσει το μέτωπο πριν νυχτώσει. Το έργο της κατάσβεσης έγινε δυσκολότερο καθώς στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά έχει φτάσει πλέον στην είσοδο του χωριού Κρεμαστός του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Μάχη για να περιοριστεί το μέτωπο πριν νυχτώσει
Στο σημείο επιχειρούν από νωρίς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες λίγο μετά τις 17:30 ενισχύθηκαν και πλέον αποτελούνται από 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό), 21 πυροσβεστικά οχήματα, 70 πυροσβέστες, μια Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) και τρία Πεζοπόρα. Για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη.

Στην περιοχή υπάρχουν οικισμοί και ο αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης δήλωσε στο evima.gr ότι οι φλόγες έφτασαν στην είσοδο του χωριού Κρεμαστός, όπου καίνε πεύκα. Ωστόσο, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν έχει απειληθεί χωριό της περιοχής από τη φωτιά, μέχρι στιγμής.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε σημείο με ελαιόδενδρα και δασικές περιοχές και χαμηλή ξερή βλάστηση, στην κεντρική Εύβοια. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να ελεγχθεί το μέτωπο σήμερα.