Τρίτη 22.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης του 1821

24.03.2016

Φόρο τιμής στους ήρωες απέτισαν σήμερα το πρωί, οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων που κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο των πεσόντων στη ΣΜΥ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που ολοκληρώνονται σήμερα.

Στεφάνι κατέθεσαν η ΣΕΦΑΑ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Υπουργείου Υγείας και άλλοι φορείς, καθώς επίσης ως Στεφάνια, κατέθεσαν ως Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας, η Αντιδήμαρχος κα. Βασιλένα Μητσιάδη, για τα Σχολεία της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης το 3ο Δημοτικό Σχολείο και για τα Σχολεία της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

Όπως προαναφέρθηκε, οι εκδηλώσεις για τη 25η Μαρτίου θα ολοκληρωθούν αύριο με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών, ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις 7:30 το πρωί θα σημάνουν οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης, με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης και η Δημοτική Φιλαρμονική θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους, παιανίζοντας θριαμβευτικά Θούρια και εμβατήρια. Στις 8 το πρωί θα γίνει η έπαρση της σημαίας, ενώ στις 11 θα γίνει επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου. Μετά το τέλος, της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ομιλία από την κα. Κωνσταντινιά Μπάλια, εκπαιδευτικό του 25ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων με τίτλο «25ης Μαρτίου 1821: Ο Αγώνας της ανεξαρτησίας υπό το φως της Ελληνικής ιδέας και πραγματικότητας».

Στη συνέχεια, στις 11:30 το πρωί, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα αναπεμφθεί Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και θα γίνει κατάθεση στεφανών στο Ηρώο των Πεσόντων στη ΣΜΥ.

Η παρέλαση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.