Σάββατο 13.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φονική επίθεση σε τέμενος στην Υεμένη – Στους 25 οι νεκροί

24.09.2015

Στους 25 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής εορτής του Άιντ αλ Άντχα, σε ένα τέμενος των Χούτι στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

Σε ιστότοπο των Χούτι διευκρινίζεται ότι επρόκειτο για μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας στόχος της οποίας ήταν το τέμενος αλ Μπαλίλι, το οποίο βρίσκεται κοντά σε ακαδημία της αστυνομίας, στην περιοχή Σάντα αλ Σάφια. Στον ιστότοπο επισημαίνεται επίσης ότι η επίθεση έγινε την ώρα που οι πιστοί προσεύχονταν για τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή της θυσίας.

Πηγή της ασφάλειας δήλωσε ωστόσο ότι η επίθεση αυτή σε τέμενος στο οποίο προσεύχονται σιίτες Χούτι έγινε με εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πέραν του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του τεμένους, ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο του τεμένους την ώρα που οι πιστοί έτρεχαν για να βγουν έξω μετά την πρώτη έκρηξη.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Στη Σαναά, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι εδώ και έναν χρόνο, έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές επιθέσεις σε τεμένη, οι οποίες είχαν στόχο σιίτες πιστούς. Την ευθύνη γι’ αυτές έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Πηγή: www.zougla.gr