Τετάρτη 16.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Folli Follie: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο πατέρας Κουτσολιούτσος και Τρικάλων ο γιος

12.09.2020 /

Μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να κριθούν προφυλακιστέοι για την υπόθεση της Folli Follie, ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος οδηγήθηκαν ήδη στις φυλακές. Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στον Κορυδαλλό και ο γιος του, Δημήτρης, στα Τρίκαλα.

Οι πρώην ισχυροί άνδρες της εταιρείας προσπάθησαν στις απολογίες τους, να αντικρούσουν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα και της απαγόρευση εξόδου. Επιπλέον υποχρεούται στην καταβολή εγγυοδοσίας 100.000 ευρώ.

«Ήθελα έναν πολυεθνικό όμιλο ο οποίος θα αναδείκνυε την Ελλάδα παγκοσμίως»

Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενώπιον της ανακρίτριας αποδέχθηκε μέρος όσων του αποδίδονται όσον αφορά στην εικονικότητα των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζονταν επί σειρά ετών στους ισολογισμούς της εταιρείας. Αυτό διότι ήθελε  να δημιουργήσει έναν πολυεθνικό όμιλο που θα αναδείκνυε την Ελλάδα παγκοσμίως. Πίστευε ότι σύντομα θα επανέλθει στη νομιμότητα αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω της κρίσης. Προσκόμισε τραπεζικά παραστατικά για να αποδείξει πως  χρηματοδοτούσε την εταιρία με δικά του δάνεια. «Στεναχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους που δημιούργησα πρόβλημα», είπε.

Ο γιος κατά πληροφορίες δήλωσε άγνοια για τις ενέργειες του πατέρα και όσα συνέβησαν στη θυγατρική της Ασίας ενώ το ίδιο υποστήριξε και η μητέρα. Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος υποστήριξε ότι αυτός είχε την ευθύνη της ελληνικής μητρικής και δεν γνώριζε τίποτα για τα παραποιημένα στοιχεία του ασιατικού βραχίονα που είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ψευδή εικόνα ευρωστίας για τον Όμιλο.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου φέρεται να υποστήριξε πως ναι μεν ήταν αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ασχολείται όμως μόνο με την σχεδίαση των προϊόντων και τις δημόσιες σχέσεις.