Παρασκευή 28.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φοιτήτρια κατήγγειλε βιασμό από φύλακα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

22.06.2017

Το βιασμό της από φύλακα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατήγγειλε μια 22χρονη φοιτήτρια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
Η φοιτήτρια υποστήριξε, μιλώντας στην αστυνομία ότι το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης κάλεσε τον 33χρονο φύλακα στο δωμάτιό της για να κάνουν παρέα. Εκείνος την ακινητοποίησε και προέβη σε ασελγείς πράξεις που εμπίπτουν στις διατάξεις για βιασμό.
Σοκαρισμένη η 22χρονη προσήλθε στα γραφεία της Ασφάλειας Μυτιλήνης και κατήγγειλε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 33χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στα δικαστήρια Μυτιλήνης από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.
Σε ανακοίνωσή της η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναφέρει:
«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την καταγγελία απόπειρας βιασμού φοιτήτριας μας, συζητά, υποστηρίζει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ποικιλοτρόπως τη φοιτήτρια μας, επιστημονικά και διαδικαστικά, σε όσα και όποια θέματα επιθυμεί και σε όποιο βαθμό επιλέγει.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, στη Μυτιλήνη, θα συνεχίσουν να δρουν ταχέως και με αποτελεσματικότητα, ώστε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη.
Την ίδια στιγμή, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και οι άνθρωποι του εργάζονται για τη διασφάλιση κλίματος καταλλαγής και θα συνεχίσουν να μεριμνούν για τη διασφάλιση συνθηκών άρτιας παραμονής και πραγματικά ανθρώπινης διαβίωσης των φοιτητών και φοιτητριών μας στα νησιά, ως στοιχειώδη έκφραση υποστήριξης στην προσπάθεια των ίδιων και των οικογενειών τους, όπως σταθερά πράττει κατά τα τριάντα και πλέον χρόνια από την ίδρυση του».

πηγή: tvxs