Κυριακή 29.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φίλτρα Νερού και Αέρα– Ποιες Είναι οι Επιλογές σας;

09.01.2023

Όσο μεγαλώνουν οι ανησυχίες για την ποιότητα του πόσιμου νερού αλλά και του αέρα που αναπνέουμε, τόσο πιο επιτακτική γίνεται και η ανάγκη για φίλτρα αέρα και νερού σε κάθε σπίτι.

Η μόλυνση του νερού και η ρύπανση του αέρα έχουν επιπτώσεις και στα δύο ζωτικά αγαθά για την ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι χαρακτηριστικά τα ευρήματα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος όσον αφορά στον αέρα των εσωτερικών χώρων. Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι:

  • Ο αέρας σε ένα σπίτι μπορεί να είναι 50 έως 100 φορές πιο μολυσμένος από τον αέρα των εξωτερικών χώρων.
  • Το 50% όλων των ασθενειών επιδεινώνονται ή προκαλούνται από το μολυσμένο αέρα των εσωτερικών χώρων.
  • Ένα μωρό, που μπουσουλάει στο πάτωμα, εισπνέει επιπρόσθετα ρύπους ισοδύναμους με 4 τσιγάρα την ημέρα σαν αποτέλεσμα των χημικών αερίων των χαλιών, της μούχλας, των μυκήτων, των ακάρεων κλπ.

Κατόπιν τούτων κρίνεται απαραίτητη η χρήση ιονιστών, που λειτουργούν αποτελεσματικά στον πραγματικό καθαρισμό του αέρα. Στο σημείο αυτό να επισημανθεί, ότι συσκευές, όπως οι ιονιστές διαδόθηκαν ευρύτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο λόγος είναι, ότι χάρη σε αυτούς ο αέρας περνά από 8 στάδια καθαρισμού και απομακρύνονται παθογόνοι μικροοργανισμοί εξαλείφοντας τον κίνδυνο διασποράς ιών. Για τον λόγο αυτό ιατρεία και λοιποί ιατρικοί χώροι έσπευσαν να προμηθευτούν τις αντίστοιχες συσκευές. Και αν η απάντηση στην ανάγκη για φιλτράρισμα του αέρα είναι απλή και ακούει στο όνομα, ιονιστής, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα στον καθαρισμό του νερού.

Φίλτρα Νερού: Από τι μας προστατεύουν

Εκτός από τις ευεργετικές ουσίες, το νερό περιέχει και πολλά επικίνδυνα χημικά και παθογόνους μικροοργανισμούς. Τέτοια είναι το χλώριο, το οποίο είναι απαραίτητο για την απολύμανση του νερού. Ωστόσο, όταν συσσωρεύεται στον οργανισμό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα βαρέα μέταλλα και επιβαβείς ουσίες, όπως οι ίνες αμιάντου, ο μόλυβδος, κλπ. Τέλος τα φυτοφάρμακα, οι φαρμακευτικές ουσίες και απόβλητα της βιομηχανικής παραγωγής καταλήγουν στο ποτήρι μας. Έτσι, η μόνη λύση για καθαρό υγιεινό νερό είναι ένα πιστοποιημένο σύστημα καθαρισμού του νερού.

Στην αναζήτησή σας για πιστοποιημένα φίλτρα νερού, θα βρείτε πολλές διαθέσιμες συσκευές. Όπως προείπαμε το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο καθώς υπάρχει πληθώρα τύπων φίλτρων, οπότε πρέπει να είναι κανείς πολύ καλά ενήμερος για να επιλέξει τα καταλληλότερα.

#1 Κανάτες με Ενσωματωμένα Φίλτρα Νερού

Οι κανάτες καθαρίζουν μέχρι ένα ορισμένο αριθμό λίτρων, αφού έχουν ορισμένη χωριτικότητα. Επίσης το νερό αυτό δεν αρκεί και για μαγείρεμα και για πλύσιμο των τροφίμων. Ως προς τον αποτελεσματικό καθαρισμό του νερού, εφόσον έχουν τα κατάλληλα micron θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικές.

#2 Φίλτρα Νερού Άνω Πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι η πιο σωστή επιλογή, η οποία μάλιστα είναι κι από τις πιο δημοφιλείς. Ο συγκεκριμένος τύπος απαρτίζεται από μια ανοξείδωτη συσκευή που έχει μέσα φίλτρου ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα 850 γραμμάρια και πολλαπλές ειδικές μεμβράνες 0,1 micron. Η συσκευή μπαίνει δίπλα από το νεροχύτη και διαθέτει δική της βρύση. Έτσι, όποτε θέλετε φιλτραρισμένο νερό, το έχετε άμεσα διαθέσιμο.

Ο συγκεκριμένος τύπος έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις, γιατί μεταφέρεται πολύ εύκολα. Παράλληλα χρειάζεται μόνο μια φορά τον χρόνο αλλαγή του ανταλλακτικού φίλτρου και έτσι καθίσταται ιδανικότερη και οικονομικότερη επιλογή.

#3 Φίλτρα που Βιδώνουν στη Βρύση

Εάν αναζητήσει κανείς στο διαδίκτυο αξιολογήσεις για φίλτρα νερού που βιδώνουν στη βρύση, θα βρει τους πιο πολλούς δυσαρεστημένους καταναλωτές. Αυτό έχει να κάνει με την περιορισμένη αξιοπιστία ως προς τον καθαρισμό και τη διάρκεια ζωής τους.

#4 Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου

Μια ακόμα δημοφιλής και αξιόπιστη επιλογή είναι τα φίλτρα κάτω πάγκου. Η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει ξεχωριστό βρυσάκι που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το φιλτραρισμένο νερό μόνο όποτε το θέλετε. Το μεγάλο θετικό της είναι ότι μπαίνει κάτω από τον πάγκο της κουζίνας, πράγμα που είναι ιδανικό για μικρά σπίτια και διαμερίσματα. Βέβαια, τα φίλτρα κάτω πάγκου είναι πιο δύσκολα στην εγκατάστασή τους, μιας και θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός υδραυλικού της επιλογής σας.  Το ανταλλακτικό του φίλτρο είναι το ίδιο όπως του άνω πάγκου.

#5 Ψύκτες Νερού

Τέλος οι ψύκτες νερού συνιστούν ιδανική λύση για όσους θέλουν και εύκολη εγκατάσταση, καθώς χρειάζονται μόνο μια πρίζα, και όσους θέλουν να τους μεταφέρουν εύκολα.

Προκειμένου για το φιλτράρισμα του αέρα ή του νερού, που πίνεται υπάρχει μια πληθώρα επιλογών. Το ευτύχημα είναι, ότι όλο και περισσότεροι κατανοούν την επιτακτικότητα φιλτραρίσματος των δύο αγαθών. Ως εκ τούτου προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση υπάρχει μια πληθώρα επιλογών, που σας επιτρέπει να βρείτε τη συσκευή, που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

[fbcomments]