Κυριακή 29.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ποια Είναι τα Καλύτερα Φίλτρα Αέρα και Νερού για το Σπίτι;

09.01.2023 /

Ο καθαρός αέρας που εισπνέουμε και το κρυστάλινο νερό, που πίνουμε είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Στη διασφάλιση της καθαρότητάς τους καίριο ρόλο διαδραματίζουν τα φίλτρα αέρα και νερού. Λαμβανομένων υπόψη των τρεχουσών συνθηκών η ποιότητα του νερού, που φτάνει στο ποτήρι μας τίθεται εν αμφιβόλω. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αέρα των εσωτερικών χώρων. Πρόβλημα που δεν προκύπτει μόνο από την περιβαλλοντική ρύπανση, αλλά και από τον τρόπο κατασκευής των κτιρίων.

Αυτό σημαίνει, ότι ακόμη και αν δε ρυπαίνονται τα ύδατα της περιοχής, όπου κατοικεί κάποιος, οι σωληνώσεις αμίαντου μιας παλιάς πολυκατοικίας μολύνουν το νερό της βρύσης. Ταυτόχρονα, όπως υποδεικνύουν και τα ευρήματα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, τα σπίτια χτίζονται με τρόπο, που δημιουργούνται προβλήματα στον εξαερισμό. Ως αποτέλεσμα φυσικοί παράγοντες που καθαρίζουν τον αέρα, όπως όζον και αρνητικά ιόντα μένουν εκτός οικιακής ατμόσφαιρας, ενώ οι μολυντές να μένουν μέσα.

Οι Λύσεις για Καθαρό Νερό και Αέρα

Στο ερώτημα τι μπορεί να κάνει κάποιος για καθαρό νερό και αέρα, η απάντηση είναι μία: Φίλτρα. Τα φίλτρα αέρα και νερού διασφαλίζουν, ότι θα φτάσει στο ποτήρι σας κρυστάλινο νερό και στους πνεύμονές σας καθαρός αέρας. Προτού καταλήξετε στα ιδανικά για εσάς φίλτρα θα πρέπει να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα, ώστε να εντοπίσετε τα καταλληλότερα φίλτρα για τις ανάγκες του σπιτιού σας.

Αναζητήστε φίλτρα που φέρουν πιστοποίηση από διεθνώς αναγωνρισμένους οργανισμούς, όπως το NSF. Μάθετε πληροφορίες για την κατασκευή τους και δώστε έμφαση σε συσκευές,  που είναι διαμορφωμένες έτσι, ώστε να αφαιρούν όλους τους ρύπους και τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Φίλτρα Νερού για Οικιακή Χρήση

Ως προς τα φίλτρα νερού θα πρέπει να αναζητήσετε εκείνα, που θα περιέχουν 850 γραμμάρια φαρμακευτικού άνθρακα με πολλαπλές φυσικές μεμβράνες ώστε να καθαρίζουν σωστά. Δεδομένου ότι καθένας μας θέλει το καλύτερο για τον εαυτό και την οικογένειά του, τίθεται υψηλά ο πήχης και ως προς τις προδιαγραφές τις συσκευής, που θα προμηθευτεί κάποιος. Αναφορικά με τα διαθέσιμα είδη φίλτρων νερού, αυτά είναι τα εξής:

#1 Φίλτρο Νερού Άνω Πάγκου

Είναι η καλύτερη λύση για καθαρό και υγιεινό νερό στο σπίτι φτάνει να έχουν την σωστή τεχνολογία με 850 γραμμάρια φαρμακευτικού άνθρακα grade 1 και πολλαπλές φυσικές μεμβράνες με Ultipor και N66. Οι συγκεκριμένες συσκευές λειτουργούν μ’ ένα φίλτρο ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα και πολλαπλές φυσικές μεμβράνες 0,1 micron. Για να τις χρησιμοποιήσετε, πρέπει να τις συνδέσετε με τη βρύση. Μέσω ενός ρακόρ που διαθέτει μπορείτε να έχετε φιλτραρισμένο νερό από τη βρύση της συσκευής, ή αφιλτράριστο νερό από την κανονική σας βρύση.

Το μεγάλο θετικό αυτού του τύπου φίλτρων είναι ότι εγκαθίσταται εύκολα από τ0ν συνεργάτη που σας το φέρνει. Επιπλέον, το φίλτρο χρειάζεται αλλαγή μόνο μια φορά το χρόνο, πράγμα που μειώνει τα έξοδα συντήρησης και θα έχετε το καθαρότερο νερό για να πίνει όλη η οικογένεια, να μαγειρεύετε και να πλένετε τα τρόφιμά σας.

#2 Ψύκτες Νερού

Οι ψύκτες νερού ενδείκνυνται όχι μόνο για το γραφείο, αλλά και για οικιακή χρήση, καθώς δε χρειάζεται ειδική διαδικασία τοποθέτησης, απλώς η τοποθέτησή τους στην πρίζα. Διαθέτουν ενσωματωμένο φίλτρο ενεργού άνθρακα και δεν καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Αυτό εξυπηρετεί και στην εύκολη μεταφορά τους στην εξοχική κατοικία, εφόσον κάποιος το επιθυμεί. Τέλος διαθέτουν ξεχωριστή κάνουλα για ζεστό ή κρύο νερό, που σημαίνει, ότι μπορείτε να έχετε άμεσα και εύκολα τα ροφήματα της αρεσκείας σας.

#3 Φίλτρο Νερού Κάτω Πάγκου

Παρόμοια με τα φίλτρα άνω πάγκου είναι και τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου. Πρόκειται για ακόμα μια καλή λύση για το σπίτι μιας και προσφέρονται εγγυημένα αποτελέσματα. Η συσκευή κάτω πάγκου διαθέτει επίσης φίλτρο ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα 850 γραμμαρίων και πολλαπλές μεμβράνες 0,1 micron που αφαιρεί τα χημικά απ’ το νερό. Τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας, κάτι που το καθιστά ιδανικό για όσους έχουν λίγο διαθέσιμο χώρο στον πάγκο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα υδραυλικά του σπιτιού σας να είναι σε καλή κατάσταση, καθώς για να τοποθετηθεί χρειάζεται ειδική εγκατάσταση από υδραυλικό.

#4 Φίλτρα Βρύσης

Τα εν λόγω φίλτρα δε συνιστώνται καθώς δεν είναι αποτελεσματικά στον καθαρισμό του νερού. Είναι μάλιστα συχνά η αιτία, που πολλοί λόγω απογοητευτικής πρότερης εμπειρίας εγκαταλείπουν την ιδέα των φίλτρων νερού.

Ιονιστής: Ο Ιδανικός Τρόπος Καθαρισμού του Αέρα

Κλείνοντας ως προς τα φίλτρα καθαρισμού του αέρα η ιδανική συσκευή είναι ο ιονιστής. Αν και οι περισσότερες συσκευές, όπως το κλιματιστικό και ο αφυγραντήρας, διαθέτουν φίλτρα αέρα, ο καθαρισμός του δεν είναι η πρωταρχική τους λειτουργία. Σαν αποτέλεσμα απλώς διασπείρουν τους αιωρούμενους μολυντές του αέρα.

Αντίθετα ο ιονιστής περνά από 8 στάδια καθαρισμού τον αέρα. Έτσι οι υπόλοιπες οικιακές συσκευές ανακυκλώνουν πραγματικά καθαρό αέρα κι εσείς απολαμβάνετε έναν απόλυτα φρέσκο και καθαρό χώρο.

 

[fbcomments]