Δευτέρα 28.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φιλοζωική καλεί Εισαγγελέα για τα ελάφια στο «Πάρκο των Ευχών» στο Αλκαζάρ!

15.12.2017 /

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση ακόμη και της Εισαγγελείας Λάρισας ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος», με αφορμή τη φιλοξενία ελαφιών στο «Πάρκο των Ευχών» στο Αλκαζάρ.

Στην ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης, τονίζεται πως η φιλοξενία είναι παράνομη και ζητείται άμεσα η απομάκρυνση των ζώων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με θλίψη μας διαπιστώσαμε πως στο χριστουγεννιάτικο θεματικό «Πάρκο των Ευχών» του Δήμου Λαρισαίων χρησιμοποιούνται ζώα (ελαφάκια) προκειμένου να «διασκεδάσουν» οι επισκέπτες του Πάρκου.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ιθύνοντες του Δήμου δεν γνωρίζουν τις σχετικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες «…απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιδείξεις πανηγυριών, ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφόσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους» (άρθρο 12, παρ. 2 του νόμου 4039/2012), απλώς υποθέτουμε πως στα πλαίσια της επιθυμίας τους να πουλήσουν προεκλογικά συνθήματα δεν διστάζουν να παραβιάσουν τον νόμο.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που δήμοι ανά την επικράτεια επιδεικτικά χρησιμοποιούν την ελληνική νομοθεσία όπως τους βολεύει και όπου τους βολεύει (παράδειγμα ο Δήμος Βόλου, ο οποίος χρησιμοποιεί ζώα για τον χριστουγεννιάτικο του διάκοσμο), και επειδή φοβόμαστε ότι σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία, καλούμε τον Δήμο Λαρισαίων ΑΜΕΣΑ να απομακρύνει τα ζώα από τον χώρο ή εφόσον δεν το πράξει καλούμε την Εισαγγελία Λάρισας να επέμβει αυτεπαγγέλτως και να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου.»

φωτό: onlarissa.gr

Πηγή:onlarissa.gr/